• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2023

10:25

Hitno! Putin se oglasio o napadu Rusije na NATO! Munjevit odgovor kakav niko nije očekivao! "Sada je shvatio..."

Shutterstock/Reuters

Vesti

Hitno! Putin se oglasio o napadu Rusije na NATO! Munjevit odgovor kakav niko nije očekivao! "Sada je shvatio..."

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da izjave američkog lidera Džozefa Bajdena da bi Moskva navodno mogla da napadne NATO predstavljaju besmislicu.

- Ovo je potpuna glupost. Mislim da i predsednik Bajden to shvata, to je samo fraza da bi opravdao svoju pogrešnu politiku u ruskom pravcu - rekao je ruski lider.

On je dodao da je uveren da je takav stav Vašingtona pogrešan, jer je malo verovatno da su Sjedinjene Američke Države, uzimajući u obzir izglede globalnog razvoja, „toliko zainteresovane kako su mislile pre 20 godina i kako javno deklarišu, za nanošenje strateškog poraza Rusiji“.

- Ne mislim da je to od nacionalnog interesa samih Sjedinjenih Američkih Država - ocenio je ruski predsednik.

Predsednik SAD Džozef Bajden je ranije u specijalnom obraćanju posvećenom Ukrajini izjavio da nakon što Rusija pobedi u specijalnoj operaciji u Ukrajini ─ namerava da napadne članice NATO-a.

"Rusija nema nikakvog interesa da ratuje sa zemljama NATO-a"

- Cela NATO organizacija ne može da ne shvata da Rusija nema nikakvog razloga, nikakvog interesa – ni geopolitičkog, ni ekonomskog, ni političkog, ni vojnog – da ratuje sa zemljama NATO-a - rekao je predsednik u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Putin je primetio da Moskva i zemlje NATO-a nemaju nikakvih međusobnih teritorijalnih pretenzija niti Rusija želi da kvari odnose sa zemljama Alijanse.

Prema njegovom mišljenju, to „ne može da ne shvata predsednik bilo koje velike zemlje, a posebno zemlje NATO-a“, a još više mora da shvata predsednik Sjedinjenih Američkih Država, „jedini gospodar NATO-a“, jer je to „njihovo zadnje dvorište — cela NATO organizacija“.
„Zainteresovani smo za razvoj odnosa“, dodao je ruski lider.

Kao primer za to, naveo je odnose Rusije i Finske. Putin je objasnio da su svi sporovi između ove dve zemlje odavno rešeni, kao i da nije bilo problema u odnosima dveju zemalja, ali da će se oni pojaviti ulaskom Finske u NATO.

- Nije bilo problema. Sada će ih biti, jer ćemo sada tamo formirati Lenjingradski vojni okrug i tamo ćemo koncentrisati određene vojne jedinice - naglasio je Putin, govoreći o posledicama ulaska Finske u NATO.

On je rekao da Rusija nema problema sa zemljama NATO-a i da su one te koje veštački stvaraju probleme.

- Sa kim imamo problema? Pa ni sa kim. Oni veštački prave probleme, jer ne žele da imaju takvog konkurenta u Rusiji. I to je sve - objasnio je Putin.

Putin je naglasio i da će zapadne zemlje morati da nađu zajednički jezik sa Rusijom, jer će morati da je uzimaju u obzir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija