• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2023

09:07

(VIDEO) Apokalipsa samo što nije! Milijarderi povukli alarmantan potez! Podzemni bunkeri spremni, narod čeka najgore vesti!

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Apokalipsa samo što nije! Milijarderi povukli alarmantan potez! Podzemni bunkeri spremni, narod čeka najgore vesti!

Podeli vest

Američki milijarderi razmišljaju o vlastitoj bezbednosti. Istina, načini kako je osigurati su prilično neočekivani. Američki medijski magnat Mark Zakerberg se pokazao kao jedan od milijardera koji brine o pitanju vlastite sigurnosti. I to na globalan i promišljen način.

Otkriveno je da je šef korporacije Meta započeo izgradnju velikog stambenog kompleksa na havajskom otoku Kauai. Projektna dokumentacija koja je došla do saznanja iz izdanja Wired pokazala je da glavna atrakcija izgradnje nije kuća, već ogroman podzemni bunker površine 500 kvadratnih metara.

Projekat veka na Zakerbergov način

Kupovinu zemljišta na severnoj obali ostrva Zakerberg je započeo još 2014. godine. Tako da je ispod njegovog kompleksa rezervisano ogromno područje od 5,6 miliona kvadratnih metara. Ovde će biti izgrađene dve vile površine pet hiljada kvadratnih metara sa 30 spavaćih soba, kupaonicama, kancelarijama, konferencijskim salama i liftovima.

 

 

Pri tome će dve centralne zgrade biti povezane podzemnim tunelom koji vodi do skloništa sa vlastitim izvorima energije i zalihama hrane. U materijalu se navodi da će milijarder imati rezervoar od 28 hiljada litara vode sa pumpnim sistemom. Ovde će takođe biti postavljeni izlaz u slučaju nužde i „eksplozivno otporna vrata“.

Mnoga vrata kompleksa biće zvučno izolovane, upravljaće se pomoću tastature ili biće „slepa vrati“, imitirajući dizajn okolnih zidova, otkriva telegram-kanal Newseconomics.

 

 

Pored toga, u okviru rezidencije biće postavljeni preko desetinu zgrada različite namene: teretana, bazeni, sauna, teniski teren i drugo. Viseči mostovi povezaće međusobno kućice raspoređene na drveću. Planirane su i zemljoradničke površine veličine 1400 akri. Okolo kompleksa, graditelji su već izdigli dvometarski zid, što izaziva nezadovoljstvo lokalnih stanovnika, jer ograničava pogled na okean.

Uzgred, za takvu veličinu, Mark Zakerberg će izdvojiti preko 270 miliona dolara. Međutim, ove cifre su veoma prbližne, jer je celokupna gradnja kompleksa obavijena veoma striktnim tajnim režimom.

 

 

Svi radnici uključeni u projekat obavezno potpisuju sporazum o ćutanju. Radi povećanja nivoa bezbednosti, grupe graditelja koji rade na različitim projektima nemaju pravo komuniciranja jedni s drugim.

Čega se bogataši plaše?

Bogataši su počeli razmišljati o svojoj sigurnosti u svetlu poslednjih događaja na međunarodnoj sceni. Mark Zakerberg nije slučajno započeo svoj čudan projekat – očigledno se sprema na nešto. Istovremeno, može se govoriti o preteranoj sumnji ili glupim poduhvatima magnata.

Osim toga, globalni projekt Marka jednostavno može biti deo nove građevinske kampanje, putem koje biznismen namerava proširiti svoje poslovanje i profitirati na običnim Amerikancima koji brinu o svojoj sigurnosti.

Ko stoji uz Zakerberga

Usput, nije samo šef Mete taj koji ima čudne projekte. Postoje i drugi Amerikanci koji se pripremaju za apokalipsu. Na primer, još jedan poznati biznismen, iako ne gradi bunkere, nabavio je torbu za uzbunu u slučaju potencijalne pretnje. Tamo je stavio oružje, zlato, antibiotike i gas maske.

A generalni direktor veb-sajta Reddit, Stiv Hafman, planira da preživi apokalipsu u sopstvenoj kući. Već je kupio motocikle, oružje i metke kako bi se „sklonio u svojoj kući neko vreme“. Osim toga, Hafman je obavio operaciju na očima kako ne bi brinuo o slomljenim naočarima u slučaju nečega.

Ne zaostaje za Markom Zakerbergom ni osnivač internet kompanije Amazon, Džef Bezos. Milijarder je potrošio 147 miliona dolara na kupovinu dva imanja na ekskluzivnom ostrvu Indijan-Krik u Floridi. Već sada, zbog svoje izolovane lokacije i bogatih ljudi koji ovde žive, ostrvo se naziva „bunker milijardera“.

Odakle će doći apokalipsa?

Na internetu se veruje da će upravo svetska elita izazvati potrese među stanovništvom planete. Različite finansijske krize za njih znače „zagrevanje“ za uvođenje vojnog stanja u SAD-u. Za drugo su pripremljene dodatne katastrofe.

Prvo, Sjedinjene Američke Države mogu proglasiti rat nekoj državi, što će dovesti do uvođenja vojnog stanja.

Drugo, u svetu može neočekivano izbiti nova pandemija slična koronavirusu.

Treće, može se dogoditi velika tehnološka ili prirodna katastrofa. Pritom stručnjaci često pominju uspavani vulkan u Nacionalnom parku Yellowstone. Naime, prema njihovim rečima, danas postoje tehnologije koje omogućavaju da se „probude“ uspavani vulkani. Ako se probudi, uništiće polovinu Amerike.

Pa, videćemo šta nas zaista čeka. Ipak, nije bez razloga što bogataši grade superčvrste bunkere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija