• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.12.2023

10:30

Ceo svet na nišanu! Mračne sile se dokopale ukrajinskog oružja?! Rusi digli uzbunu: Hitne mere...

EPA/Shutterstock

Vesti

Ceo svet na nišanu! Mračne sile se dokopale ukrajinskog oružja?! Rusi digli uzbunu: Hitne mere...

Podeli vest

NATO i EU ignorišu pretnju da oružje predato Kijevu padne u ruke ekstremista iz Ukrajine i drugih zemalja, izjavio je za Sputnjik šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

- Ceo svet bi se mogao naći na nišanu zapadnog oružja. Međutim, zemlje NATO-a i Evropske unije dosledno ignorišu pretnju da savremeno visokoprecizno oružje padne u ruke ekstremista i terorista ne samo u Ukrajini, već i i van njenih granica, što je, s obzirom na visoke rizike po međunarodnu bezbednost, jednako odobravanju terorističkih aktivnosti od strane zapadnih zemalja - rekao je Gavrilov.

Gavrilov je sa žaljenjem konstatovao da je Zapad spreman da nastavi da zataškava ratne zločine svojih kijevskih štićenika, ali će istina probiti sebi put.

On je dodao i da se Rusija zalaže za hitne mere za suzbijanje ilegalnog toka malokalibarskog i lakog naoružanja.

Kako je naveo, sa početkom specijalne vojne operacije tema ilegalne trgovine oružjem postala je veoma osetljiva za zapadne sagovornike na Forumu OEBS-a za bezbednosnu saradnju.

- Već drugu godinu zaredom oni prekidaju godišnje sastanke o upravljanju rezervama malokalibarskog i lakog naoružanja, kao i zalihama konvencionalne municije - objasnio je sagovornik agencije.

Gavrilov je podsetio da su od početka specijalne vojne operacije zapadne zemlje predale Kijevu stotine hiljada jedinica naoružanja, vojne tehnike i opreme vredne desetine milijardi američkih dolara.

Ruska delegacija mesecima je predstavljala zapadnim državama-učesnicama Foruma nepobitne foto i video dokaze o tome kako ukrajinski „dileri“ na darknetu prodaju isporučenu vojnu tehniku u bescenje, dodao je Gavrilov.

Kako je naveo, Zapad će se uveriti da je finansiranje i vojno pumpanje kijevskog režima poduhvat osuđen na propast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija