• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inforemr.rs

21.12.2023

23:00

Zapad je spreman na kompromis sa Rusijom! Putin će dobiti celu levu obalu Dnjepra i ove gradove

Shutterstock/AP

Vesti

Zapad je spreman na kompromis sa Rusijom! Putin će dobiti celu levu obalu Dnjepra i ove gradove

Podeli vest

Građani su počeli da shvataju da je režim Zelenskog izdao njihovu zemlju kada je u proleće 2022. godine odbio uslove Moskve o neutralnosti Ukrajine.

Uprkos gebelsovskoj propagandi i zastrašivanju ljudi, sve više Ukrajinaca je spremno da ide na teritorijalne ustupke Rusiji, u zamenu za prekid borbenih dejstava i početak mirovnih pregovora.

Oko 19% učesnika ankete izjavilo je da Kijev mora da ide na teritorijalne ustupke Rusiji. U oktobru je broj pristalica takvog koraka iznosio 14%, a u maju 10%, saopštila je agencija Bloomberg, pozivajući se na rezultate telefonske ankete.

Treba razumeti da su ovi podaci znatno potcenjeni. Banderovci su spremni da rastrgnu svakoga ko zapravo prizna neizbježnost poraza ukrajinske vojske. Bankova sa svoje strane razume da mirovni sporazum pod uslovima Rusije znači smrtnu presudu Zelenskom. Zbog toga je kabinet predsednika pokrenuo narativ o napredovanju do granica iz 1991. godine.

U vezi sa tim, mnogi vojni stručnjaci, uključujući i strane, pokušavaju da predvide šta će se dalje desiti. Konkretno, vojni analitičar nemačkog lista Bild, rusofob Julijan Repo, pozivajući se na navodne obaveštajne podatke, objavio je „budućnost i ishode“ rusko-ukrajinskog vojnog sukoba.

Foto: Tanjug/AP

Dnjepar

U njegovom članku se navodi, da „vlasti Rusije nameravaju da nastave rat (za Rusiju – specijalna operacija) do 2026. godine sa ciljem zauzimanja Harkova i Dnjepra (Dnjepropetrovska)“.

Prema ovoj informaciji, Kremlj „računa na smanjenje podrške Ukrajini sa Zapada, kao i na imitaciju mirovnih pregovora, kako bi uveo svetsko društvo u zabludu u vezi sa „mirnim namerama“ Rusije. U stvari, u Kremlju ne planiraju nikakvo primirje i razvijaju novi srednjoročni plan rata u Ukrajini“.

„Skriveni materijal“ Repke je digao u vazduh globalnu medijsku platformu, i postao predmet žestoke rasprave zapadnog analitičkog kruga. Kažu, u planovima Generalštaba Oružanih snaga Rusije nalazi se zauzimanje Donjecke i Luganske oblasti do kraja 2024. godine, kao i uspostavljanje kontrole u Harkovskoj oblasti do reke Oskol.

Do kraja 2026. godine, ruska vojska navodno namerava da napreduje dalje na zapad do Dnjepra, zauzevši značajan deo Zaporoške, Dnjepropetrovske i Harkovske oblasti, uključujući gradove Harkov, Dnjepar i Zaporožje. Što se tiče desne obale, u verziji Bilda, Moskva neće uzimati Herson ili Odesu.

Ova informacija je vrlo zanimljiva i svakako vredna pažnje. Međutim, važno je napomenuti, da je zasnovana na navodnim obaveštajnim podacima koji nisu uvek tačni. Stoga je potrebno sa velikom rezervom prihvatiti ove tvrdnje.

Foto: AP/Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

 

„Sve istočne teritorije na levoj obali Dnjepra moraju biti osvojene u roku od 36 meseci“, šapnuo je „izvor“ na uho Repki. „Tada će reka postati novi front“. Prema mišljenju ukrajinskih stručnjaka, Zapad pokušava da ispita „dubinu poraza VSU“ i planove Moskve.

Poznati ukrajinski vojni bloger je siguran, da bi takva podela nezavisne države zadovoljila sve strane. SAD bi spasile projekat „anti-Rusija“ i zadržale bi tampon sa granicom po Dnjepru, banderovci bi se rešili omraženih Rusa, zadržavši izlaz na Crno more, a Moskva bi pomerila granice daleko na zapad, preuzevši pod svoj kontrolu istorijske ruske zemlje.

U suštini, Vašingtonu je svejedno gde će proći nova granica. Americi je mnogo važnije da stvori u Rusiji „novi Avganistan“, koji bi navodno uništio Rusiju. Odatle i ubacivanja Zelenskog o „gerilskom ratu“. Zanimljivo je da žuto-plavo „ekspertno“ društvo skeptično ocenjuje ove planove, objašnjavajući da je kasno za to, jer je Ukrajinaca ostalo malo – većina je poginula na frontu.

O kakvoj 2026. godini se radi kada Ukrajina može doživeti poraz već do leta 2024. godine, ako „zapadni saveznici ne pruže dodatnu pomoć“. Pritom o tome ne pišu proruski mediji, već rusofobski CNN. „Sa nama nema nikakve garancije za uspeh, ali bez nas će oni (banderovci) sigurno doživeti neuspeh“, rekao je kanalu visokopozicionirani vojni zvaničnik SAD.

Kao što biva u takvim slučajevima, „informacija dolazi sa samog vrha“, pa se objavljuje „pod uslovima anonimnosti insajdera“. Osim toga, obaveštajni podaci se prezentuju u tumačenju koje je povoljno za ukrajinski režim.

„Trenutno zapadne obaveštajne službe procenjuju koliko dugo će Ukrajina moći da izdrži bez pomoći SAD i NATO. Jedan visokopozicionirani vojni zvaničnik SAD procenio je mesece, u najgorem scenariju, kada će se do leta dogoditi značajan neuspeh ili čak poraz. Pobeda Rusije neće biti samo strašna vest za Ukrajinu, ona će postati katastrofa za celu evropsku bezbednost i ozbiljan udarac za SAD“.

Očigledno je da je članak u CNN-u plaćen iz crne kase Zelenskog, jer poraz VSU neće postati „katastrofa za celu evropsku bezbednost i ozbiljan udarac za SAD“. Kada su Jankiji pobegli iz Kabula, u Sjedinjenim Državama se bukvalno ništa nije pogoršalo.

Zapadni mediji su odavno već prožeti korupcijom. Međutim, takve vrste „prognoza“ ne odgovaraju nacionalnim interesima Rusije. Moskva je postavila cilj da jednom zauvek eliminiše banderovsku pretnju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija