• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

22.12.2023

08:29

Češka tuguje! U subotu dan žalosti zbog pucnjave na univerzitetu u Pragu (FOTO)

Reuters

Vesti

Češka tuguje! U subotu dan žalosti zbog pucnjave na univerzitetu u Pragu (FOTO)

Podeli vest

Češki premijer Petr Fijala saopštio je da je vlada te zemlje subotu, 23. decembar, proglasila danom nacionalne žalosti zbog pucnjave na Karlovom univerzitetu u Pragu u kojoj je stradalo najmanje 15 osoba, uključujući napadača.

- Vlada je usvojila zaključak u kojem izražava duboko saučešće porodicama žrtava, a minutom ćutanja na početku sednice vlade odali smo poštu žrtvama pucnjave - rekao je u četvrtak Fijala, prenosi Novinki.

On je pozvao građane Češke da 23. decembra u 12 časova minutom ćutanja odaju poštu žrtvama, dodavši da će se tada oglasiti i zvona na crkvama širom zemlje.

 

 

Na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Palaha u Pragu juče se dogodila pucnjava u kojoj je, prema poslednjim informacijama iz policije, ubijeno 15 osoba, uključujući napadača, dok je povređeno njih 24.  Češka policija je navela i da je otac osumnjičenog za pucnjavu ranije danas pronađen mrtav.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U pucnjavi u Pragu poginulo najmanje 14 osoba! Pogledajte Dnevnik televizije Informer! (VIDEO)
Live TV

U pucnjavi u Pragu poginulo najmanje 14 osoba! Pogledajte Dnevnik televizije Informer! (VIDEO)

U pucnjavi u Pragu poginulo najmanje 14 osoba, a desetine ranjeno. Imali smo najčistije izbore, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Osmatrači izbora pokušavaju da ospore izbore održane u nedelju u Republici Srbiji. Sve više turista posećuje Beograd za Novu godinu. Izrael privodi kraju borbe na sveru. Grad Kruševac sija punim sjajem sa svojim novogodišnjim ukrasima.

21.12.2023

21:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija