• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.12.2023

10:10

(VIDEO) Čudo Božje! U Ukrajini mrtvi ustaju?! Raskrinkana strašna farsa Zelenskog, Rusi se hitno oglasili!

Printscreen Telegram, Reuters

Vesti

(VIDEO) Čudo Božje! U Ukrajini mrtvi ustaju?! Raskrinkana strašna farsa Zelenskog, Rusi se hitno oglasili!

Podeli vest

Ćutanjem i odsustvom reakcije, Sekretarijat OEBS i druge međunarodne organizacije su praktično raskrinkale strašnu farsu u vezi sa insceniranim događajima u Buči, rekao je za Sputnjik izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

- Odsustvo reakcije svih međunarodnih organizacija čiji mandat predviđa da pomno prate situaciju u regionu dokazuje da je čitava priča o Buči inscenirana od strane kijevskog režima i uz odobrenje SAD i Velike Britanije - rekao je taj izvor.

Početkom decembra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na pres konferenciji posle ministarskog sastanka OEBS skrenuo pažnju da spisak navodno poginulih u Buči još nije objavljen.

On je pozvao novinare da istraže te događaje.

 

 

Istovremeno, Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava pri OEBS je za Sputnjik saopštila da nije u kontaktu sa ukrajinskim vlastima po pitanju spiska „žrtava u Buči“, ali nije odgovorila direktno na pitanje da li taj spisak poseduje.

U Kancelariji navode da istragu treba da sprovede Rusija.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva Marija Zaharova je krajem septembra izjavila da Rusija sprovodi istragu o umešanosti Velike Britanije u antirusku provokaciju u ukrajinskom mestu Buča.

- Sprovodimo objektivnu istragu o umešanosti Londona, konkretno britanskih specijalnih službi, u insceniranu provokaciju u Buči marta 2022. godine - rekla je ona i dodala da Rusija nije dobila pomoć ni podršku po tom pitanju ni od koga.

Podsetila je da se ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov više puta obraćao generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu s molbom da iskoristi autoritet i mogućnosti kako bi dobio spisak lica čija su tela navodno prikazana u Buči, ali ni do dan danas taj spisak nije dobio.

- Imena do sada nismo dobili, njih skrivaju - rekla je Zaharova i naglasila da je u tom skrivanju posebno dobar London, s obzirom na to da je aprila prošle godine kao predsedavajući Saveta bezbednosti UN odbio da sazove sednicu u vezi sa događajima u Buči.

Ukrajinske vlasti i mediji objavili su prošle godine video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „tela“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pala pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija