• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.12.2023

21:43

(UŽIVO) Ruski "lancet" ne prašta! Udarna grupa Hrabrih napredovala 1,5km u pravcu Krasnog limana

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Ruski "lancet" ne prašta! Udarna grupa Hrabrih napredovala 1,5km u pravcu Krasnog limana

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 668 dan.

Panika u Kijevu - Rusija sprema novu ofanzivu?! Britanijom odjeknulo: To rat produžava za još godinu dana

Napadnuta Belgorodska!

Ukrajinska vojska napala je dronom Belgorodsku oblast u Rusiji i tom prilikom povređeno je do petoro ljudi, saopštio je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.

Svi povređeni građani su hospitalizovani i njihovo stanje povreda se ocenjuje kao srednje težine.
Gladkov navodi i da je u pitanju bio dron-kamikaze.

Takođe, ukrajinska vojska dronom je napala i Donjeck, a tom prilikom povređeno je osmoro ljudi. Naime, dron je sa sobom nosio eksplozivnu napravu koju je ispustio u Petrovskom rejonu.
 

Rusi naneli štetu NATO! I tu nisu stali, "ruska vojska nastavlja da se povećava", ovo je opazio Riter

Lancet ne prašta - pogodio na vezu ukrajinski ratni brodić (VIDEO)

Ruska armija je uništila retki neprijateljski artiljerijski čamac projekta Gjurza-M.

Udar je izveden u vodama Berezanskog ušća u blizini Očakova upotrebom lutajuće municije Lancet.

 

Avdejevka pada! Rusi šokirani, priznanje stiglo sa fronta i to od najvećeg neprijatelja! Znamo ga iz "Ajdara"

"Hrabri" napredovali 1,5 km u pravcu Krasnog Limana (MAPA)

U pravcu Limana, ruske trupe nastavljaju da pritiskaju u pravcu Jampolovke i Ternova. Borbe su se prebacile na istočni deo Laptev Jara i Kruglaju.

 

 

- Rusi napreduju u oblasti širine do 3,52 km do dubine do 1,53 km - primećuju ukrajinski vojni analitičari u izveštajima i mapama.

U šumariji Serebrjanski se nastavljaju pozicione borbene operacije.

Izveden je masivan udar na ciljeve VSU u Hersonu (VIDEO)

Snažne eksplozije dogodile su se u nekoliko delova grada, rekao je načelnik okupacione uprave Roman Miročko.

Trenutno bukti nekoliko požara.

 

 

Kijev napravio naivnu grešku! Nemački vojni posmatrač sahranio oružje sa Zapada, nije za dugo ratovanje

 

Estonija spremna da Ukrajini vrati njene dezertere

Estonija je spremna da na zahtev zvaničnog Kijeva vrati u Ukrajinu građane te zemlje koji se nisu odazvali vojnom pozivu, preneli su danas estonski mediji pozivajući se na izjavu ministra unutrašnjih poslova te zemlje Laurija Lanemeta.

- Ako je to ono što je Ukrajini potrebno, Estonija može da pronađe određenu osobu i da je preda Ukrajini. Generalno, mi znamo gde ti ljudi žive i čime se bave. Većina njih ima prebivalište i posao u Estoniji - rekao je Lanemeta, prenosi TASS. Iako zvanični Talin još nije primio takav zahtev iz Kijeva, ministarstvo unutrašnjih poslova Estonije je više puta tražilo od ukrajinskog ambasadora i ministra unutrašnjih poslova da u slučaju potrebe zatraže podatke o ukrajinskim izbeglicama u Estoniji.

Lanemet planira da podnese inicijativu za bilateralni sporazum o tom pitanju, jer Estonija trenutno može da izruči strane državljane njihovim matičnim zemljama samo ako protiv njih postoje krivične prijave.

 

Pogođen hotel Evropa! Ruska raketa pobila visoke NATO oficire, zapad Avdejevke više nema ko da brani?!

 

Kijev: Poljske kamiondžije deblokirale ključni prelaz između Poljske i Ukrajine

Poljski vozači kamiona deblokirali su ključni granični prelaz Šehini-Medika između Poljske i Ukrajine, izjavila je danas ukrajinska ministarka ekonomije Julija Sviridenko.

- Važno poboljšanje situacije na zapadnoj granici - rekla je Sviridenko, preneo je Rojters.

Poljski vozači kamiona protestuju od 6. novembra zahtevajući od Evropske unije da ponovo uspostavi sistem na osnovu koga su ukrajinskim kompanijama potrebne dozvole za rad u evropskom bloku, kao i evropskim vozačima koji žele da uđu u Ukrajinu.

Vozači kamiona prethodno su saopštili da će ostati na granici i za vreme Božića i da će propuštati samo po jedan teretni kamion na tri sata, umesto tri kamiona svakog sata.

- Pojačavamo protest, (propuštamo samo) jedan kamion na svaka tri sata - rekla je za Rojters Edita Ozigala, jedna od lidera protesta vozača kamiona u Dorohusku, dodajući da transport humanitarne pomoći i vojne opreme nisu bili blokirani.

 

Šok u Alijansi! Jezivo obraćanje NATO države Ukrajini! "Putin će..."

 

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije


Protivazduhoplovna odbrana Rusije je za 24 sata presrela šest sistema „hajmars“ i „uragan“ i onesposobljeno je 36 ukrajinskih dronova, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Ruska vojska je na hersonskom pravcu likvidirala oko 100 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, uništena su tri automobila, haubica Msta-B i haubica D-30.

U pravcu Donjecka je odbijeno 11 napada ukrajinske vojske, neprijatelj je izgubio 200 vojnika, četiri tenka i jedan nemački tenk „Leopard 2“, tri automobila i američko oklopno vozilo „Bredli“.

Na južnodonjeckom pravcu je ukrajinska vojska za 24 sata izgubila 65 vojnika, samohodne haubice „Akacija“ i „Gvozdika“, tri pikapa.

Jedinice grupe snaga Centar su odbile dva napada jurišnih grupa 63. mehanizovane brigade ukrajinske vojske i 12. brigade za specijalne namene u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici.

Udarima avijacije je uništena vojska i tehnika 67. mehanizovane brigade ukrajinske vojske.
U zaporoškom pravcu je ruska vojska avijacijom i artiljerijom porazila vojsku 82. desantno-jurišne i 117. mehanizovane brigade. Protivnik je izgubio 90 vojnika i pet automobila.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 554 aviona, 261 helikopter, 9.991 dron, 442 raketna kompleksa, 14.279 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 1.189 višecevnih bacača raketa, 7.462 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 16.618 jedinica specijalne vojne automobilske tehnike.
 

Putinova osveta - pada Kijev?! Hil javlja: Rusi kreću na prestonicu Ukrajine, a Zelenski...

 

Oboren američki "harm"


Ruska protivvazduhoplovna odbrana je iznad Donjecka oborila raketu AGM-88 „harm“ američke proizvodnje, saopštila je administracija Donjecke Narodne Republike.
 

Užas! Putinu saopštili kada umire! Pogodio datum smrti kraljice Elizabete, a sad je ponovo zaledio planetu! "To će se desiti...

 

Ukrajinska vojska granatirala Donjeck

Ukrajinska vojska je granatirala Donjeck, Gorlovku i Makejevku u Donjeckoj Narodnoj Republici sa 28 granata, dok je Jasinovata gađana NATO municijom kalibra 155 milimetara.

 

(VIDEO) Čudo Božje! U Ukrajini mrtvi ustaju?! Raskrinkana strašna farsa Zelenskog, Rusi se hitno oglasili!

 

Raketirana Gorlovka

Ukrajinske snage ispalile su 10 raketa iz višecevnih bacača na Gorlovku.
 

Ovo znači kraj! Stigao neočekivan predlog za Ukrajinu iz SAD! Zelenski dobio užasne vesti! "Naterajte ga..."

 

Totalna iscrpljenost ukrajinskih trupa

Ukrajinski vojnici se žale na totalnu iscrpljenost, piše "Vašington post".

- Momci su umorni, veoma umorni. I dalje su motivisani ali rat se ne može dobiti računajući samo na motivaciju - rekao je jedan od pripadnika 128. jurišne brigade.

Američki list navodi da ukrajinska vojska nema dovoljno artiljerijske municije zbog čega neke jedinice odustaju od već isplaniranih napada.

Ruska strana, međutim, nema problema sa municijom.
 

Drama u Rusiji, na Putina izveden šok udar! Zapad povampirio Prigožina i započeo paklenu operaciju!

 

Napad dronovima kod Bahmuta

Kod Bahmuta ruske desantne jedinice su dronovima izvele napada i uništile nekoliko ukrajinskih pešadijskih jedinica.
 

Bajden doneo jezivu odluku, ovo nije viđeno u istoriji! Rusija i Kina dobile šokantne vesti! "Potpisano je..."

 

Ruski SU-25 uništili uporišta ukrajinskih snaga

Ruski avioni Su-25 bombarodvali su uporišta ukrajinske vojske na krasnolimanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Udari su izvedeni uz primenu avijacionih raketa S-8. Svi ciljevi su uništeni.
 

Šta je ovo?! Svet gleda i ne veruje! Šokantno otkriće u Ukrajini zaprepastilo javnost!

 

Tenkovi grupe "Zapad" razorili bunkere ukrajinske vojske kod Kupjanska

Tenkovi T-80BV grupe "Zapad" uništili su bunkere i uporišta ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.
 

Težak udarac za Zelenskog! Sve je pošlo po zlu, sada mora da povuče očajnički potez!

 

Analiza američkog instituta za proučavanje rata: Ruska vojska napreduje na Donjeckom frontu

▪️ Geolokacijski snimak objavljen 22. decembra pokazuje da su ruske trupe nedavno ostvarile uspeh južno od Spirnoja (severoistočno od Bahmuta).

▪️ Ruske oružane snage su nedavno blago napredovale prema jugoistoku i severozapadu od Avdejevke. Geolokacijski video snimci objavljeni 21. i 22. decembra pokazuju kako ruska armija ostvaruje manje uspehe severoistočno od Opitnog (jugozapadno od Avdejevke) i severoistočno od Stepovoja (severozapadno od Avdejevke).

▪️22. decembra ruske i ukrajinske trupe nastavile su pozicione borbe u blizini granice Donjecke i Zaporoške oblasti.

 

 

 

Šok anketa! Zelenski ovo nije očekivao! Ukrajince pitali ključnu stvar za završetak rata, a oni...

 

Hronika specijalne vojne operacije

Ruske trupe su nekoliko puta dnevno napale ukrajinsku infrastrukturu i vojne objekte. Eksplozije su zabeležene u oblastima Odese , Nikolajeva , Hmeljnickog i Kijeva . Osim toga, Oružane snage Rusije su sinoć preciznim pogotkom prekinule sastanak ukrajinske komande sa zapadnim instruktorima u Mirnogradu .

Ukrajinske formacije takođe nisu mirovale i ponovo su pokušale da napadnu pozadinske regione Ruske Federacije. Ruska protivvazdušna odbrana presrela je nekoliko dronova u oblastima Brjanska , Kaluge i Moskve . U ovom trenutku, napadi ukrajinskih oružanih snaga nisu rasprostranjeni i sprovode se da bi se testirale vode za masovni napad UAV-a.

Nastavljaju se žestoke borbe na frontovima duž cele linije dodira. U pravcu Južnodonjecka, ruske trupe su uspele da preuzmu kontrolu nad utvrđenim područjem „Zverinec“ i nastavile su da razvijaju ofanzivu na liniji Pobeda – Novomihajlovka .

U međuvremenu, u pravcu Hersona, borbe se nastavljaju kod Krinokija , gde ukrajinska komanda aktivno prebacuje dodatne snage. Bilo je tužnih događaja: danas su ruski Su-34 upali u zasedu u oblasti Čaplinke . Prema dostupnim informacijama, jedna posada aviona je spasena, sudbina ostalih još nije poznata.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija