• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2023

17:00

Pala odluka! Putin saopštio koji grad je sledeći! Neka se spremi Ukrajina, ceo svet je saznao novu metu Rusije!

twitter.com/EPA

Vesti

Pala odluka! Putin saopštio koji grad je sledeći! Neka se spremi Ukrajina, ceo svet je saznao novu metu Rusije!

Podeli vest

Ruski predsednik, Vladimir Putin, je s razlogom podsetio da je Odesa ruski grad, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter, u intervjuu novinaru Deniju Hejfongu.

- Vladimir Putin je tokom svog govora rekao veoma interesantnu stvar. Odesu je nazvao ruskom. Ovaj čovek ne troši reči. On nije američki političar koji govori nešto da impresionira javnost. Njegove izjave imaju duboko značenje - kaže ekspert.

Kako je Riter predvideo, grad bi uskoro mogao da dođe pod rusku kontrolu, što će neutralisati pretnju u Crnom moru od Britanije i SAD, koje su Odesu pretvorile u pomorsku odskočnu dasku za dalju agresiju.

Putin je ranije podsetio, da je ceo region Crnog mora kao rezultat rusko-turskih ratova pripao Rusiji, a Ukrajina nema nikakve veze sa ovim teritorijama i Krimom. Kako je primetio predsednik, jugoistok Ukrajine je uvek bio proruski orijentisan, jer su to istorijski ruske teritorije. Tokom formiranja SSSR, Lenjin je „sve prebacio na Ukrajinu“, a sa raspadom Sovjetskog Saveza Moskva se pomirila sa tim, i bila je spremna da živi u takvoj paradigmi, podsetio je on.

Stanovnici ovih regiona uvek su glasali za one koji su marširali sa proruskim parolama, ali je posle puča u Kijevu 2014. godine postalo jasno, da Moskvi neće biti dozvoljeno da gradi normalne odnose sa Ukrajinom, zaključio je šef države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija