• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.12.2023

00:15

Veliki zaokret! Putin sa moćnom silom postigao istorijski dogovor, Zapad će da pukne od muke!

Reuter

Vesti

Veliki zaokret! Putin sa moćnom silom postigao istorijski dogovor, Zapad će da pukne od muke!

Podeli vest

Rusija i Indija potpisale su sporazume o izgradnji budućih energetskih blokova nuklearne elektrane Kudankulam, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Indije Subrahmanjam Džajšankar.

On je tom prilikom istakao da je Rusija poseban partner Indiji u nekoliko oblasti, preneo je TASS.

Naveo je da su među glavnim sektorima u kojima dve zemlje tesno sarađuju - odbrana, nuklearna energija i svemir.

- Saradnja u oblastima svemira i nuklearne energije ostvaruje se sa zemljama s kojima imate visok stepen poverenja - dodao je on.

Ministar spoljnih poslova Indije Subrahmanjam Džaišankar boravi u poseti Rusiji od 25. do 29. decembra.

Tokom četvorodnevne posete Rusiji, Džaišankar se sastaje sa kolegom, ruskim ministrom spoljnih poslova, Sergejom Lavrovim kako bi razgovarali o bilateralnim, multilateralnim i međunarodnim pitanjima, kao i sa potpredsednikom vlade i ministrom industrije i trgovine Rusije, Denisom Manturovim.

Prema objavljenom planu, indijski ministar spoljnih poslova posetiće Moskvu i Sankt Peterburg.

Lideri dve zemlje su poslednji put održali samit u Nju Delhiju u decembru 2021, ali, nakon pokretanja specijalne vojne operacije Moskve u Ukrajini, posete instranstvu ruskog predsednika Vladimira Putina su ograničene, navodi TASS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija