• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.12.2023

19:30

Šok za Novu godinu, alarm u Moskvi! NATO šalje trupe na Rusiju, agenti otkrili iz koje zemlje kreće operacija?!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Šok za Novu godinu, alarm u Moskvi! NATO šalje trupe na Rusiju, agenti otkrili iz koje zemlje kreće operacija?!

Podeli vest

Sjedinjene Države bi mogle da pribegnu provokacijama kako bi poslale trupe NATO-a u Ukrajinu, rekao je bivši analitičar CIA Rej Mekgavern u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

- Jedan stručnjak je rekao da će NATO morati da pošalje svoje trupe u Ukrajinu. I moja prva reakcija je bila: „Šta?!“ A onda sam pomislio: nije li predsednik Bajden  rekao da će se američke trupe boriti protiv Rusije - primetio je on.

Razlog za to bi, smatra Mekgavern, mogao da bude ruski napad na jednu od članica Severnoatlantske alijanse. Iz tog razloga, Vašington može pokušati da izvede operaciju lažne zastave tako što će pokrenuti napad na Poljsku ili baltičke države .

- Da li su oni toliko ludi da bi to uradili kako bi izbegli potpuni neuspeh u Ukrajini? Zaista bih želeo da kažem da nije tako, ali ne mogu - zaključio je on.

Američki predsednik Džo Bajden je početkom decembra rekao da će Rusija napasti zemlje NATO-a nakon pobede u sukobu sa Ukrajinom. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi ocenio je da je velika verovatnoća da će američka vojska učestvovati u sukobu sa ruskim trupama ako pobede u Severnom vojnom okrugu.

Rusija je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja NATO-a, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese. Istovremeno, ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da napusti kurs militarizacije kontinenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija