• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bild.de

08.01.2024

14:57

Situacija je alarmantna! Nemačka ključa, na ulice izašli i oni,  ovo je opasno! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Situacija je alarmantna! Nemačka ključa, na ulice izašli i oni, ovo je opasno! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Nemački poljoprivrednici su u ponedeljak zatvorili pristupne puteve za dva grada: Kotbus i Brandenburg, ali su oko podneva desničarskih ekstremisti, pripadnici Alternative za nemačku AfD preuzeli proteste u ova dva grada.

 

U Kotbusu je protest farmera očigledno oteo AfD, javlja Bild i podseća da je u lužičkoj metropoli i okolnom okrugu AfD na 40 odsto. Desničarska nemačka partija pozvala je pristalice i građane da se priključe poljoprivrednika i vlasnika srednjih preduzeća.

 

Tako su već jutros od 9.30 bojne pristalice AfD-a zajedno sa traktorima vozile potpuno blokiranim centrom grada.

 

 

- Pretpostavljamo da ima 1.400 vozila - rekla je portparolka policije Ines Filon za Bild.

Posebno je napeto oko podneva bilo u Drezdenu. Ovde su desničarski ekstremisti "Slobodni Sasi" oteli proteste farmera, prenosi Bild.

Podsetimo, na ulice Berlina danas je izašlo oko 1.300 poljoprivrednika koji protestuju protiv planova nemačke vlade da smanji subvencije za gorivo u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta.

Kod Brandenburške kapije nalazi se skoro 700 vozila, među kojima traktori, automobili, kamioni i kombiji, prenosi "Frankfurter algemajne cajtung".

 

 

Jedan od organizatora skupa, Rajnhard Jung iz organizacije "Slobodni farmeri", pozvao ja promenu poljoprivredne politike nemačke vlade.

- Povećanje poreza na poljoprivredni dizel samo je kap koja je prelila čašu - rekao je Jung.

Nemački poljoprivrednici blokirali su jutros prilaze autoputevima širom zemlje, protestujući protiv plana vlade da smanji subvencije za gorivo, u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta.

U Donjoj Saksoniji se dogodio incident kada je u jednog od učesnika protesta udario automobil. Povređeni poljoprivrednik prebačen je u bolnicu spasilačkim helikopterom.

Zbog protesta poljoprivrednika obustavljen je rad i u fabrici Folksvagena u Emdenu, u istočnoj Friziji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija