• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

12:35

(VIDEO) "Ovo nije slučajno..." Putin se oglasio o situaciji na Dalekom istoku i saopštio kako će Rusija postupiti!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) "Ovo nije slučajno..." Putin se oglasio o situaciji na Dalekom istoku i saopštio kako će Rusija postupiti!

Podeli vest

Razvoj Dalekog istoka i Arktika je važan faktor u razvoju Rusije, budući da je budućnost zemlje u tim regionima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je naglasio da razvoj Dalekog istoka nije započet slučajno, kao i da su trendovi u razvoju svetske ekonomije takvi da prodajna tržišta i partnerstva u najširem smislu te reči, uključujući i tehnološka, postaju sve interesantnija.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo zemlje počelo je da se bavi razvojnim projektima za Daleki istok još početkom 2000-ih, a aktivnije od 2013. godine. 

- Obraćali smo pažnju na ovo, i obraćaćemo pažnju, jer to je budućnost Rusije. Isto je i s Arktikom. Tu su logistika, proizvodnja, mineralni resursi. Potrebne su nam da razvijamo te teritorije - kazao je Putin za kanal "Rusija 1".

 

 

Ruski predsednik je istakao da je Daleki istok jedan od najvažnijih regiona zemlje.

- Daleki istok zauzima ogromnu teritoriju, koja je slabo naseljena i gde živi ukupno 12 miliona stanovnika. A Azija se danas razvija brzinom kojom se ne razvija nijedan region u svetu, mada su važni i trendovi tog razvoja - naglasio je.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija