• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

15.01.2024

21:30

Šok otkriće! NATO rasturen u Ukrajini, tela poginulih vojnika tajno evakuisana preko Rumunije! Rat sa Rusima skupo ih koštao!

Shutterstock/printscreen

Vesti

Šok otkriće! NATO rasturen u Ukrajini, tela poginulih vojnika tajno evakuisana preko Rumunije! Rat sa Rusima skupo ih koštao!

Podeli vest

Amerikanci su svoje vojne avione pretvorili u „nosače leševa" za evakuaciju tela vojnika poginulih u Ukrajini. Do sada su uspevali da deluju u tajnosti, ali koliko dugo?

Ukrajinske vesti i insajderski telegram kanali izveštavaju da su poslednjih nedelja zemlje NATO-a izgubile mnogo boraca tokom ukrajinskog sukoba. Vazdušno-kosmičke snage Rusije gađaju lokacije stranih plaćenika, kao i zapadnih „vojnih stručnjaka" na teritoriji Ukrajine, ubirajući bogatu žetvu.

Kada su počeli da podržavaju Ukrajinu, zapadni političari su uveravali svoja društva da će pomoć Kijevu omogućiti da se Rusija zaustavi kroz ruke Ukrajinaca i na račun ukrajinske krvi. Međutim, stvarnost se brzo menja i zemlje NATO u tajnosti, sprovode operaciju evakuacije tela poginulih vojnika u Rumuniju.

Na stotine vojnih lica iz evropskih zemalja i Sjedinjenih Država već je poginulo tokom SVO. Pod udarima Vazdušno-kosmičkih snaga ginu specijalisti za održavanje i popravku vojne opreme, instruktori i vojni stručnjaci.

Šta se promenilo?

Vazdušno-kosmičke snage Rusije počele su masovne napade na pozadinske ciljeve Oružanih snaga Ukrajine, gde su se nalazili zapadni militanti. Daleko od prve linije i bezbedno, mislili su. Tačan broj mrtvih zapadnih plaćenika ostaje nepoznat. Međutim, karakteristična je činjenica da je organizovana čitava operacija, pod nadzorom američke komande, za evakuaciju tela poginulih.

Američki vojni transportni radnici počeli su da lete u različite delove Ukrajine da transportuju mrtve vojne stručnjake i plaćenike. Nakon toga, Ukrajinci su počeli da transportuju leševe na jedno mesto radi naknadne evakuacije. Tela nastradalih prenose se u Rumuniju, gde se predaju predstavnicima zapadnih država.

Zapadno društvo još nije postalo svesno detalja onoga što se dogodilo. Drugim rečima, Evropljani i Amerikanci još nisu svesni broja kovčega koji iz Ukrajine počinje da prebacuju u njihove zemlje.

Ranije su Vazdušno-kosmičke snage pogodile sedište Oružanih snaga Ukrajine u Kijevu, nakon čega su vojni helikopteri poleteli iz ukrajinske prestonice ka Poljskoj. Ne zna se pouzdano da li su u njih uleteli preplašeni živi Poljaci ili su prevozili ljudske žrtve.

Na papiru sve može

Zapadne zemlje ni na početku specijalne vojne operacije nisu mogle ni da pomisle da će njihova vojna lica masovno ginuti u Ukrajini. Međutim, zemlje članice NATO su, na sopstvenu opasnost i rizik, poslale vojnike u zonu borbenih dejstava, gde se bore protiv tehnički naprednog neprijatelja.

Ranije su vojni eksperti izjavili da se NATO prvi put suočio sa neprijateljem koji se ne uklapa u njegovu doktrinu ratovanja. Zapad je navikao da podržava svoje zastupnike na Bliskom istoku i u Avganistanu, pružajući im podršku u vidu vazdušnih i raketnih udara, izvodeći izuzetno ograničene vojne operacije. To je bilo moguće zbog tehnološke zaostalosti lokalnih armija i njihove nesposobnosti da odbiju zapadne države.

U Ukrajini se po prvi put u svojoj istoriji NATO suočava sa neprijateljem koji ima potpunu tehnološku superiornost. To primorava SAD i zemlje EU da u zonu borbenih dejstava pošalju odrede plaćenika i vojnih stručnjaka, čiji su životi u opasnosti.

Odvojeno, vredi napomenuti da čak ni vojna oprema koju isporučuje Zapad ne dozvoljava Oružanim snagama Ukrajine da se brane od ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga. Rusija preopterećuje ukrajinske snage protivvazdušne odbrane i uništava komplekse koji su trebalo da pomognu kijevskim militantima da izdrže vatru.

Kako piše NK Novorusija ova slika izgleda krajnje depresivno, ali tamo gde oružje ne pomaže, propaganda je pomogla: ukrajinsko društvo je toliko napumpano propagandom da se ni na koji način ne odražava na stvarnu transformaciju sopstvene zemlje u bojnom polju između Zapada i Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija