• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.01.2024

09:08

Katar zaprepašćen, na šta je sve Netanjahu spreman! Doha se oglasila po pitanju talaca! "Ako je tačno da je to rekao..."

Reuters

Vesti

Katar zaprepašćen, na šta je sve Netanjahu spreman! Doha se oglasila po pitanju talaca! "Ako je tačno da je to rekao..."

Podeli vest

Katar je saopštio da je "zaprepašćen" navodnim primedbama izraelskog premijera Benjamina Netanjahua o posredničkoj ulozi zvanične Dohe u ratu u Gazi.


U snimku koji je procurio u javnost izraelski premijer Netanjahu je Katar nazvao "problematičnom zemljom", preneo je Rojters.

- Niste me videli da se zahvaljujem Kataru, jeste li primetili to? Zašto? Jer Katar, za mene, u suštini nije različit od UN, od Crvenog krsta, već je na izvestan način još problematičniji. Međutim, spreman sam da koristim bilo koje posrednike koji mi mogu pomoći da taoce vratim kući - rekao je Netanjahu tokom sastanka sa porodicama talaca.

Taj snimak emitovan je u utorak na vestima izraelske televizije Kanal 12.

- Zgroženi smo navodnim primedbama koje nam pripisuje izraelski premijer u raznim medijskim izveštajima o posredničkoj ulozi Katara. Ako se utvrdi da je tačno da je izneo te primedbe, to znači da premijer Izraela želi da ometa i potkopava proces posredovanja u interesu svoje sopstvene političke karijere, umesto da mu prioritet bude spasavanju nevinih života, uključujući i izraelske taoce - izjavio je portparol katarskog ministarstva spoljnih poslova, Majed Al Ansari.

U međuvremenu, nakon oštre reakcije zvanične Dohe, izraelski ministar finansija Bezalel Smotrič nazivao je Katar "državom koja podržava i finansira teror".

Smotrič je na svom Iks nalogu (Tviter) objavio da je Doha "pokrovitelj Hamasa i u velikoj meri odgovorna za masakr izraelskih građana koji je Hamas počinio 7. oktobra".

- Postupanje Zapada je licemerno i zasnovano na neprikladnim finansijskim interesima. Zapad može i trebalo bi da upotrebi mnogo jače mehanizme i odmah sprovede oslobađanje talaca. Jedno je sigurno: Katar neće ni na koji način biti uključen u upravljanje Gazom nakon rata - poručio Smotrič, prenosi Tajms of Izrael.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija