• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.01.2024

16:20

Apsolutni šok za neprijatelje Rusije! Putin grmi iz Kalinjingrada, ovo im nikada neće dozvoliti!

Shutterstock/EPA

Vesti

Apsolutni šok za neprijatelje Rusije! Putin grmi iz Kalinjingrada, ovo im nikada neće dozvoliti!

Podeli vest

Rusija se rukovodi svojim nacionalnim interesima i nikada neće dozvoliti drugima da te interese zanemaruju, izjavio je ruski lider Vladimir Putin koji boravi u poseti Kalinjingradu.

- Zemlja treba da živi kako ona misli da treba, treba da se rukovodi svojim nacionalnim interesima. To nikako ne znači da mi potcenjujemo interese drugih. Voditi se svojim interesima i postizati uspeh znači i poštovati interese svojih partnera. Tako i radimo i nikada nećemo dozvoliti da se zanemaruju interesi Rusije rekao je Putin na sastanku sa studentima Baltičkog federalnog univerziteta „Imanuel Kant“.

On je napomenuo da je svoj stav izgradio upravo na osnovu shvatanja nemačkog filozofa Imanuela Kanta.

- Kant je to formulisao, a mi imamo priliku da na osnovu toga formulišemo naš sadašnji stav, baš kao što sam ja to sada i uradio… Kant je jedan od najvećih mislilaca i svog i našeg vremena. Naravno, njegov poziv da se misli svojom glavom aktuelan je i danas - istakao je ruski lider. On je ponovio da za Rusiju u praktičnom planu to znači rukovođenje svojim nacionalnim interesima.

O uklanjanju spomenika u inostranstvu

Rušenje ruskih i sovjetskih spomenika u inostranstvu je zapanjujuće neznanje, izjavio je ruski predsednik.

- Mi nismo ništa, za razliku od naših suseda koji tamo ruše spomenike herojima Drugog svetskog rata, i jednostavno ruske i sovjetske spomenike, spomenike Puškinu i tako dalje. To je, naravno, zapanjujuće neznanje i nerazumevanje gde oni žive, šta rade i šta će nakon toga uslediti - ocenio je Putin.

Prema njegovim rečima, u Rusiji ljudi žive po potpuno drugačijim principima i zakonima i trude se da očuvaju strano kulturno nasleđe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija