• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2024

16:45

Bajden popustio! Predsednik SAD podržao sporazum o južnoj granici o kojoj se raspravlja u Senatu

EPA/Shutterstock

Vesti

Bajden popustio! Predsednik SAD podržao sporazum o južnoj granici o kojoj se raspravlja u Senatu

Podeli vest

Predsednik SAD Džo Bajden izjavo je da je sporazum o granici o kojem se pregovara u američkom Senatu "najčvršći i najpravedniji" niz mogućih reformi i obećao da ce zatvoriti granicu onog dana kada potpiše zakon.

- Ono o čemu se pregovara, ako bude usvojeno kao zakon, biće najčvršći i najpravedniji set reformi za osiguranje granice koju smo ikada imali u našoj zemlji - naveo je Bajden u saopštenju, preneo je Rojters.

Pedsedniku, dalo novo ovlašćenje u hitnim slučajevima da zatvorim granicu kada ona postane preopterećena. I ako bih dobio to ovlašćenje, iskoristio bih ga onog dana kada potpišem zakon - rekao je on.

Mala grupa senatora provela je mesece pokušavajući da postigne sporazum za rešavanje priliva migranata preko granice između SAD i Meksika.

Foto: Shutterstock

 

Na osnovu sporazuma, ukoliko bi broj migranata koji ilegalno pređu granicu između SAD i Meksika premašio 4.000, postojali bi mehanizmi za njihovo brzo vraćanje u Meksiko, složila se Bela kuća, izjavila su dva izvora koja imaju saznaja o ovom pitanju.

Ukoliko bi broj ilegalnih imigranata prešao 5.000 dnevno, upotreba ovlašćenja za proterivanje postala bi obavezna, rekli su oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija