• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2024

14:27

Totalni kolaps u Francuskoj! Demonstranti traktorima blokirali autoputeve, zapaljene gume, bale sena... (FOTO/VIDEO)

EPA

Vesti

Totalni kolaps u Francuskoj! Demonstranti traktorima blokirali autoputeve, zapaljene gume, bale sena... (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ogorčeni francuski seljaci blokirali puteve na ulasku u Pariz, dok su ih jake snage žandarmerija oklopnim vouzilima sprečili da uđu dublje u grad. Blokade su i u drugim velikim gradovima Francuske.

Poljoprivrednici su u utorak zapalili bale sena kako bi delimično blokirali pristup aerodromu u Tuluzu u jugozapadnoj Francuskoj i parkirali traktore preko autoputeva u blizini Pariza dok su tražili od vlade da im pomogne da žive od svog rada.

 

 

Poljoprivrednici, koji takođe žele mere protiv jeftinog uvoza, traže veću podršku od novog premijera Gabrijela Atala, koji će kasnije u utorak izneti svoje planove politike.

 

 

Protestanti su traktorima blokirali glavni autoput A10 kod Pariza gde se stvorila ogromna gužva.

 

Prisutni kažu da nema naznaka okončanju protesta.

 

 

 

Na pojedinim putevima "patrole farmera" zaustavljaju strane kamione koji prevoze voće i povrće u Francusku, uglavnom iz Španije, kontorlišu ih i uništavaju i spaljuju robu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija