• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2024

06:30

(VIDEO) Horor! Putin tuče bez milosti, Harkov u ruševinama! Rusija sručila ogroman broj dronova na grad, sve nestaje u plamenu!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Horor! Putin tuče bez milosti, Harkov u ruševinama! Rusija sručila ogroman broj dronova na grad, sve nestaje u plamenu!

Podeli vest

Ruski dronovi pogodili su civilne ciljeve u Harkovu na severoistoku Ukrajine, izazvavši požare i nanevši štetu infrastrukturi, saopštili su lokalni zvaničnici.

Gradonačelnik drugog po veličini grada u Ukrajini Igor Terehov napisao je na Telegramu da je jedan dron pogodio stambenu zgradu i izazvao požar, prenosi Rojters.

Ruski Telegram kanali pišu o udaru na industrijski objekat, a na društvenim mrežama se pojavio snimak tog napada.

 

 

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov rekao je da je u više napada dronovima oštećena gradska i civilna infrastruktura.

Podsetimo, Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je 9. januara da će ruske snage učiniti sve da spreče ukrajinsku indirektnu vatru u Belgorodskoj oblasti, koja dolazi iz Harkovske oblasti Ukrajine.

"Ruski izvori su iskoristili komentare Peskova da pozovu ruske snage da stvore „tampon zonu“ do 15 kilometara dubine u Harkovskoj oblasti kako bi potisnuli ukrajinsku artiljeriju od međunarodne granice sa Belgorodskom oblašću", naveo je američki Institut za proučavanje rata (ISW) u svojoj analizi.

Ruski vojni stručnjaci su pozivali na sličnu operaciju u leto 2023. usred široko rasprostranjenog nezadovoljstva zbog ograničenih prekograničnih racija proukrajinskih snaga u Belgorodsku oblast.

"Ruski upad od 15 kilometara u dubinu i nekoliko stotina kilometara u širinu bio bi masivan operativni poduhvat koji bi zahtevao grupisanje snaga daleko većeg i znatno bolje opremljenog od onoga što su ruske snage trenutno koncentrisale duž cele međunarodne granice sa Ukrajinom, a najmanje od svega u Belgorodskoj oblasti", navodi Institut.

ISW je ranije ocenio da bi ruske snage mogle da intenziviraju napore da zauzmu grad Kupjansk u oblasti Harkov u narednim nedeljama, i da se ruska grupacija u pravcu Kupjanska čini pogodnijom za sprovođenje intenziviranih ofanzivnih napora nego drugde u Ukrajini ili duž međunarodne granice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija