• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2024

05:30

Katastrofa! Rusija na nogama, razbuktava se rat! Moskva će morati žestoko da odgovori, situacija izmiče kontroli!

EPA/Shutterstock

Vesti

Katastrofa! Rusija na nogama, razbuktava se rat! Moskva će morati žestoko da odgovori, situacija izmiče kontroli!

Podeli vest

Prvih 850 hiljada dolara zaplenjenih kao rezultat sankcija otišlo je u budžet Ukrajine, rekao je šef državnog fonda zemlje Vitalij Koval.

Ovaj iznos navodno uključuje ušteđevinu hersonskog guvernera Vladimira Salda, i sredstva jedne od kompanija ruskog milijardera Olega Deripaske.

- Prvi put sankcionisani novac počinje da radi za državu. Više od 32 miliona grivna (oko 850 hiljada dolara) je već prebačeno u državni budžet - navodi se u poruci objavljenoj na stranici čelnika Fonda državne imovine Ukrajine na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti planiraju da nastave sa konfiskacijom imovine lica koja se nalaze na nacionalnoj sankcionoj listi. On je naglasio, da bi konfiskacija i zaplena imovine mogla da utiče na sve koji se nalaze na spisku, bez obzira na njihovo državljanstvo.

- Sredstva, prihodi i imovina građana Ukrajine i stranih država, za koje je Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) odlučio da uvede sankcije, mogu biti konfiskovani - dodao je Koval.

U oktobru 2022. godine, Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, odobrio je spisak osoba protiv kojih su vlasti zemlje uvele lične sankcije. U njega su uključeni i Oleg Deripaska i Vladimir Saldo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija