• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.02.2024

08:00

Šok! Kraj sveta dolazi! Ludaci preko Rumunije upadaju u Ukrajinu, NATO snage čekaju Putina na Dnjepru?!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Šok! Kraj sveta dolazi! Ludaci preko Rumunije upadaju u Ukrajinu, NATO snage čekaju Putina na Dnjepru?!

Podeli vest

Zvanični London predložio je saveznicima iz NATO da u Ukrajinu pošalju ekspedicione snage Alijanse, kao i da se nad teritorijom koju kontroliše Ukrajina uspostavi zona zabrane letenja, saopštio je za RIA Novosti neimenovani izvor.

- Zbog nepovoljenog razvoja događaja za Kijev na frontu Britanija je pozvala saveznike iz NATO da razmotre mogućnost slanja ekspedicionih snaga Alijanse u Ukrajinu, da se uspostavi zona zabrane letova nad teritorijom koju kontroliše Kijev, kao i da se povećaju isporuke oružja ukrajinskoj vojsci - rekao je on.

Istovremeno, on je rekao da London shvata da većina zemalja-članica Alijanse verovatno neće podržati ovaj predlog. Međutim, kako kaže, London isto tako smatra i da ukoliko Rusija nastavi da se probija unutar ukrajinske teritorije, saveznici će odobriti tu inicijativu.

Naime, plan Velike Britanije, prema rečima izvora, je da se tajno u Ukrajinu prebace snage visokih manevarskih mogućnosti iz pograničnih teritorija Rumunije i Poljske kako bi se zauzeli odbrambeni položaji na desnoj obali Dnjepra.

Takođe se ne isključuje i preventivni napad oružanih snaga Moldavije i Rumunije po Pridnjestrovlju. Pored toga, kako bi se što više rastegla ruska vojska, plan predviđa, navodi on, i da se razmeste dodatne snage na teritoriji Norveške i Finske, a moguće je i izvođenje napada na infrastrukturne objekte u severnim regionima Rusije.

Nakon toga bi snage Alijanse napravile „tampon zonu“ u blizini beloruskih granica i na teritoriji oko Kijeva, dok bi se ukrajinska vojska, koja bi se tom prilikom oslobodila, prebacila u zonu gde se sprovodi specijalna vojna operacija.

Na taj način, dodaje izvor, Britanci planiraju da onesposobe dalje napredovanje Rusije i tako će prinuditi Moskvu na pregovore, a pripremu tog plana London namerava da dovrši do kraja 2024. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija