• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.02.2024

08:27

Udarno! Počela invazija na saveznika Rusije! Trupe Moskve žestoko dočekale agresora, vode se krvave bitke!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Udarno! Počela invazija na saveznika Rusije! Trupe Moskve žestoko dočekale agresora, vode se krvave bitke!

Podeli vest

Vojska Centralnoafričke Republike (CAR), uz pomoć ruskih trupa, odbila je napad sudanskih militanata u blizini rudarskog objekta u selu Mamoun na severu CAR, javila je radio stanica Lengo Songo.

- Oružane snage CAR i njihovi ruski saveznici su 31. januara 2024. godine žestoko odbili napad naoružanih bandi u Biraou, u rudarskom delu sela Mamun - precizirala je radio stanica.

Selo su napali „banditi koji su stigli iz Sudana“. Kao rezultat napada, vojska Centralnoafričke Republike i Rusije neutralisala je jednog od vođa sudanske grupe „Koalicija patriota za promene“ Mohameda Alija, zvanog B-13.

Ruska ambasada u Bangiju potvrdila je Sputnjiku da je centralnoafrička vojska, uz podršku ruskih jedinica, odbila napad sudanske grupe. Još 2020. godine sadašnji generalni tužilac Igor Krasnov (tada zamenik šefa Istražnog komiteta) rekao je da u gradu Berengo postoji kamp ruskih vojnih instruktora.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija