• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

05.02.2024

17:24

Poznato ko je digao u vazduh "Severni tok"?! Švedska i Danska u sukobu zbog incidenta u Baltičkom moru!

Reuters/Pixabay

Vesti

Poznato ko je digao u vazduh "Severni tok"?! Švedska i Danska u sukobu zbog incidenta u Baltičkom moru!

Podeli vest

Ove nedelje trebalo bi da bude poznata sudbina istrage u vezi sa eksplozijom gasovoda "Severni tok" u Baltičkom moru iz septembra 2022. godine.

Tužilac koji vodi švedsku istragu planira da u narednih sedam dana objavi odluku da li će odustati od slučaja, podneti tužbu ili zatražiti neka hapšenja, saopštila je danas kancelarija tužioca.

Švedska je ubrzo nakon eksplozije saopštila da je tokom istrage u švedskoj ekonomskoj zoni pronašla tragove eksploziva na licu mesta, što znači da je u pitanju bila sabotaža, navodi Rojters.

Foto: Reuters

Eksplozija Severnog toka u Baltičkom moru

Švedska nije javno identifikovala osumnjičene.

Danska policija, koja sprovodi svoju istragu, odbila je danas da komentariše saopštenje švedskog tužioca.

Gasovodi koji transportuju ruski gas u Nemačku teško su oštećeni u seriji eksplozija u švedskoj i danskoj ekonomskoj zoni u Baltičkom moru, u septembru 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija