• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.02.2024

18:36

Eksplozija u fabrici petardi! Poginulo najmanje 11 osoba, na desetine je povređeno

Tanjug/AP

Vesti

Eksplozija u fabrici petardi! Poginulo najmanje 11 osoba, na desetine je povređeno

Podeli vest

Najmanje 11 ljudi je poginulo, a na desetine povređeno u utorak nakon eksplozije u fabrici petardi u centralnoj indijskoj državi Madja Pradeš u podne, javljaju mediji.

Televizijski snimci pokazuju veliki plamen i dim koji su izbijali iz fabrike u okrugu Harda nakon eksplozije, dok su vatrogasna vozila jurila, a spasioci pokušavali da izvuku ljude koji su bili zarobljeni unutra.

Najmanje 174 osobe su spašene i hitno prebačene u bolnice, rekao je direktor divizije Pavan Kumar Šarma novinskoj agenciji ANI, dodajući da je 11 umrlo.

- Proverićemo ostatke da vidimo da li tamo ima tela... 40-50 posto krhotina je uklonjeno - rekao je on.

Policija i okružni zvaničnici nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar, rekavši da su spasilački napori u toku.

Foto: Tanjug/AP

 

Prozori na obližnjim kućama razbijeni su od udara eksplozije, a stanovnici su opisali iskustvo kao da je slično zemljotresu, prenose mediji.

- Kada se dogodila eksplozija, moj bicikl je počeo da drhti, tlo se treslo... Pao sam nekoliko puta, a kamenje je poletelo sa zemlje i udarilo me - rekao je Mohamed Javed Ansari za ANI iz bolničkog kreveta.

Pokrenuta je istraga o eksploziji, rekao je glavni ministar Madja Pradeša Mohan Jadav u objavi na društvenim mrežama.

Kancelarija premijera Narendre Modija objavila je odštetu od 200.000 rupija (2.408 dolara), a državna vlada je najavila odštetu od 400.000 rupija (4.817 dolara) za porodice preminulih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija