• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2024

06:00

Drama u SAD! Karlsona razapinju zbog intevjua sa Putinom! Duboka država se digla protiv slavnog novinara!

reuters/tanjug

Vesti

Drama u SAD! Karlsona razapinju zbog intevjua sa Putinom! Duboka država se digla protiv slavnog novinara!

Podeli vest

Američki novinar Glen Grinvold poručio je danas da su korporativni mediji u SAD ljuti na voditelja Takera Karlsona, koji je najavio intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, jer se, kako kaže, plaše zato što će Amerikanci "konačno čuti drugačiju perspektivu".

- Američki korporativni mediji udavili su Amerikance desetinama intervjua sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kom nisu postavili nijedno provokativno pitanje. Sada se pretvaraju da su ljuti zbog toga što će Karlsonov intervju sa Putinom, koji još nisu videli, biti urađen na sličan ulizički način - napisao je Grinvold na društvenoj mreži X.

Prema njegovim rečima, "korporativni novinari su ljuti što Karlson intervjuiše Putina isključivo zbog toga što se plaše da će Amerikanci konačno čuti drugačiju perspektivu".

- Takvi novinari postoje da promovišu američku propagandu - naveo je Grinvold, koji je poznat po tome što je dok je radio u Gardijanu 2013. godine objavio seriju tekstova o američkim i britanskim programima nadzora ljudi širom sveta na osnovu poverljivih dokumenata koja je pojedinim medijima dostavio uzbunjivač i bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA)  Edvard Snouden.

Taker Karlson je nakon nekoliko dana provedenih u Rusiji, potvrdio da je došao u Moskvu zbog planiranog intervjua sa Putinom.

- Večeras sam u Moskvi. Ovde sam zbog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. To radimo zato što je to naš posao. Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude - rekao je Karlson u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X.

Njegova poseta Rusiji naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara koji su tražili da mu se zabrani ulazak u SAD.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija