• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2024

05:30

Putin je ovo jedva čekao! Gori Ukrajina, vojska obezglavljena?! Najzanimljivije stvari tek počinju! "Onaj koji dođe..."

AP/Reuters

Vesti

Putin je ovo jedva čekao! Gori Ukrajina, vojska obezglavljena?! Najzanimljivije stvari tek počinju! "Onaj koji dođe..."

Podeli vest

Ostavka glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog dovešće do toga da krivica za vojne neuspehe neće pasti na generala, već na onoga ko ga je otpustio, nakon čega „će početi najzanimljivije stvar“, rekao je zamenik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, osumnjičen za izdaju.

- "Puzajuća smena" Zalužnog se nastavlja. Smena glavnokomandujućeg već je zvanično objavljena i u intervjuu i u komunikaciji sa EU / SAD. Sada nam je potreban razlog. Na primer, Zalužnijevo odbijanje da deluje kao koizvestilac za predlog zakona o mobilizaciji ili predaji Avdejevke - napisao je parlamentarac na svom Telegram kanalu.

Prema njegovom mišljenju, „za sada se svima čini“ da ideja o smeni generala „teče glatko“, ali „ovo je velika greška“.

- Najinteresantnije je posle smene. Prvo, ko god dođe da smeni glavnokomandujućeg neće imati frontovske uspehe pred sobom. Drugo, svi neuspesi neće pasti na teret novog vrhovnog komandanta, već na onoga ko je otpustio Zalužno - istakao je poslanik.

Ranije je Volodimir Zelenski u intervjuu za italijanski TV kanal Rai1 rekao da razmišlja o smeni Zalužnog.

- Ovo je pitanje koje se tiče ljudi koji treba da vode Ukrajinu. Naravno, potrebno je resetovanje i novi početak - tvrdi on.

Poslednjih dana u ukrajinskim i zapadnim medijima se naširoko raspravlja o glasinama o mogućoj ostavci Zalužnog. Konkretno, rečeno je da je na sastanku 29. januara Zelenski ponudio glavnokomandujućem samo mesto savetnika vlasti. Iako je, kako je pisao časopis The Economist, Zalužnom nuđeno i mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, ali je on to odbio.

Mediji su kao verovatne Zalužnijeve naslednike na čelu Oružanih snaga imenovali načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova i komandanta Kopnene vojske Aleksandra Sirskog. Obojica su navodno odbili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija