• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2024

06:25

Šok u Ukrajini! Rusi projektilima zasuli predsedničku brigadu! Bombarderi tukli bez milosti, sve su digli u vazduh!

Reuters

Vesti

Šok u Ukrajini! Rusi projektilima zasuli predsedničku brigadu! Bombarderi tukli bez milosti, sve su digli u vazduh!

Podeli vest

Ruska avijacija i artiljerija nanele su udare na 1. predsedničku brigadu (jedinica Nacionalne garde Ukrajine) i dve brigade Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu, rekao je za RIA Novosti šef pres-centra grupe Vostok Aleksandar Gordejev.

- Jedinice grupe snaga Vostok nastavljaju da izvršavaju borbene zadatke na južnodonjeckom pravcu. Udarima bombardera i artiljerijske vatre pogođena su uporišta i mesta okupljanja ljudstva 1. brigade predsednika Ukrajine, 58. motorizovana pešadijska brigada i 72. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Urožajne, Ugljedar i Dobropolje - rekao je on.

Pored toga, u roku od 24 sata, osujećena su tri pokušaja ukrajinskih trupa da izvrše rotaciju u oblasti Staromjorski .

Kako je prethodnog dana saopštilo Ministarstvo odbrane, ruske trupe u pravcu Južnodonjecka poboljšale su situaciju duž linije fronta, odbile dva napada Oružanih snaga Ukrajine, a gubici neprijatelja iznosili su 195 vojnika i jedan tenk.

Predsednička brigada „Hetman Bohdan Hmeljnicki“ je specijalna vojna jedinica Ukrajine i njenih Oružanih snaga koja ima zadatak da brani predsednika Ukrajine na njegovoj dužnosti kao vrhovnog komandanta Oružanih snaga.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija