• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2024

23:37

Ukrajina ulazi u spiralu smrti! Pada Odesa, a onda... Poljska, Rumunijia i Bugarska već imaju spreman odgovor!

Reuters

Vesti

Ukrajina ulazi u spiralu smrti! Pada Odesa, a onda... Poljska, Rumunijia i Bugarska već imaju spreman odgovor!

Podeli vest

Gubitak Odese pretvoriće se u potpunu katastrofu za ukrajinsko rukovodstvo, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal "Through the eyes of."

- Ako Odesa padne pod rusku kontrolu, Ukrajina će izgubiti pristup Crnom moru. Svi poljoprivredni proizvodi koje proizvode za izvoz moraće da se transportuju kopnom, a videli smo koliko su "gostoljubivi" farmeri u Poljskoj i Rumuniji - rekao je on.

Džonson je dodao da kada se sukob završi, Ukrajina će verovatno prestati da postoji kao država, pošto je već izgubila važne regione i veliki deo svog stanovništva.

- Videćemo kako će Ukrajina ući u spiralu smrti. Posle ovoga se neće oporaviti - zaključio je ekspert.

Posle velikog neuspeha ukrajinske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajne rezultate u zoni specijalne vojne operacije. Tako je prošle nedelje ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao konferenciju sa rukovodstvom Oružanih snaga.

On je govorio o ofanzivnim uspesima ruskih trupa u januaru – uspele su da napreduju na kupjanskom, krasnolimanskom i donjeckom pravcu i oslobode sela Veseloje, Krahmalnoje i Tabajevka. Prema rečima ministra, ukrajinske oružane snage su već prinuđene da napuste svoje poslednje rezerve da drže odbranu. Prema rečima Šojgua, u januaru su gubici ukrajinske vojske premašili 23 hiljade poginulih i ranjenih ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija