• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.02.2024

22:28

Bajdena napala opaka bolest?! Bela kuća se hitno golasila: Evo šta se spominje u saopštenju

Tanjug/AP

Vesti

Bajdena napala opaka bolest?! Bela kuća se hitno golasila: Evo šta se spominje u saopštenju

Podeli vest

Bela kuća je danas oštro kritikovala izveštaj specijalnog tužioca Ministarstva pravde u kojem je utvrđeno da predsednik Bajden pati od gubitka pamćenja, rekavši da uključuje netačne, neopravdane i neprikladne kritike.

Ian Sams, portparol kancelarije pravnog savetnika Bele kuće, uzeo je govornicu u Beloj kući u prostoriji za brifing kako bi kritikovao izveštaj specijalnog tužioca Roberta Hura i izrazio skepticizam u vezi sa njegovom presudom.

Bajden je burno reagovao

Hur je u izveštaju objavljenom u četvrtak rekao da je odlučio da ne podnosi krivične prijave nakon 15-mesečne istrage o Bajdenovom rukovanju poverljivim dokumentima jer je predsednik sarađivao. Dodao je da bi bilo teško osuditi Bajdena i opisao ga kao "dobroćudnog, starijeg čoveka sa lošim pamćenjem".

"Samo odbijamo da je to istina", rekao je Sams. Potpredsednica Kamala Haris takođe se dotakla kontroverze. „Način na koji je ponašanje predsednika okarakterisano u tom izveštaju je više nego pogrešno i jasno je politički motivisano“, rekla je ona.

Sems je rekao da komentari specijalnog tužioca da Bajden ne može da se seti datuma smrti njegovog sina "prelaze liniju". Sinoć je Bajden besno reagovao na Hurove komentare o njegovom sinu, rekavši "kako se dođavola" usuđuje da to iznosi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija