• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.02.2024

18:24

Bajdena zadesila nova katastrofa! Hteo da dokaže da ima dobro pamćenje, a onda... - Propast živi

Printscreen

Vesti

Bajdena zadesila nova katastrofa! Hteo da dokaže da ima dobro pamćenje, a onda... - Propast živi

Podeli vest

DŽo Bajden je odlučio da se obrati naciji samo nekoliko sati nakon što je specijalni tužilac Ministarstva pravde objavio zapanjujući izveštaj u kojem se dovodi u pitanje mentalno stanje aktuelnog predsednika SAD, piše Skaj njuz.

Specijalno tužilaštvo je utvrdilo da predsednik Bajden - najmoćniji čovek na svetu - ima toliko "maglovito" i "loše" pamćenje da ne može da se seti kada je bio potpredsednik ili kada mu je umro rođeni sin. Bajden je bio besan i jasno je shvatio da je izveštaj doveo njegovu budućnost u ozbiljnu opasnost.

U 20:00 popeo se na podijum kako bi preuzeo kontrolu u svoje ruke. Umesto toga, nastao je haos. Uprkos povicima okupljenih medija, on je u više navrata insistirao da je u formi, sposoban, da se kontroliše i da nema problema sa pamćenjem.

Izveštaj ima više od 200 stranica

Pitanja su se javljala. Nakon nekoliko minuta, odlučio je da završi govor i krenuo je dalje. Ali onda je, bez nekog posebnog razloga, počeo da se vraća na podijum da odgovori na pitanje o Gazi. A onda je sve krenulo naopako.

Podrivajući sve što je upravo rekao, smenio je predsednike Egipta i Meksika. „Predsednik Meksika Al-Sisi nije želeo da otvori prolaz ka Gazi da bi dozvolio ulazak humanitarnog materijala“, rekao je on.

Na više od 200 stranica specijalni tužilac Robert Hur objasnio je zašto se predsednik neće suočiti sa optužbama za posedovanje poverljivih dokumenata nakon odlaska sa mesta potpredsednika. Izveštaj u suštini zaključuje da bi osuda bila malo verovatna jer bi ga porota videla kao „dobronamernog, starijeg čoveka sa slabim pamćenjem“.

„Sećanje gospodina Bajdena bilo je značajno ograničeno, kako tokom njegovih snimljenih intervjua sa piscem 2017. godine, tako i u intervjuu našoj kancelariji 2023. ... On se nije sećao kada je bio potpredsednik“, navodi se u izveštaju.

Portparol je pokušao da ga opravda

"Nije se sećao, čak ni izdaleka, kada mu je sin Beau umro. I njegovo sećanje je delovalo maglovito kada je opisao debatu o Avganistanu koja mu je nekada bila toliko važna", dodaje se. Izveštaj je zabrinjavajući za američkog predsednika.

"Mnogi ljudi, izabranici... ponekad znaju da kažu nešto pogrešno", branio ga je njegov portparol, posle tri gafa u proteklih nekoliko dana. Prvo je pobrkao francuskog predsednika Emanuela Makrona sa svojim prethodnikom od pre tri decenije Fransoa Miteranom.

On u utorak nije mogao da se seti imena Hamas kada je razgovarao o ratu u Gazi, a juče je pobrkao bivšu nemačku kancelarku Merkel sa njenim prethodnikom Helmutom Kolom. Sve ovo će Bajdena i njegove najbliže staviti pod jak pritisak da se ponovo kandiduje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija