• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.02.2024

20:14

Drama u Bukureštu! Desetine učenika napalo dečaka, on bacio opasnu materiju u ulaz škole

Tanjug

Vesti

Drama u Bukureštu! Desetine učenika napalo dečaka, on bacio opasnu materiju u ulaz škole

Podeli vest

U jednoj školi u Bukureštu jutros je nastala panika, javlja Antena Observator.

Desetine učenika Tehničke škole "Dimitrije Leonida" u Bukureštu primljeno je u bolnciu nakon što je 15-godišnji đak poprskao zgradu suzavcem. Njegov otac tvrdi da se samo branio od nekoliko učenika koji su hteli da ga prebiju.

Na nadzor i bolničko lečenje primljeno je 16 tinejdžera. Policija je pokrenula postupak

Čak 17 vozila hitne pomoći stiglo je danas oko 11 sati do škole. U nekoliko poziva hitnim službama rečeno je da ima na desetine dece kojoj je pozlilo. Kako je navedeno, jedan dečak upotrebio je celu patronu suzavca u ulaznom holu zgrade.

- Desetine lekara i specijalnih vozila stiglo je u pomoć učenicima. Nekoliko đaka je medicinsko pregledano i prevezeno u bolnicu - javila je Medalina Jakob, reporterka Observera.

Nekoliko roditelja je što je brže moglo stiglo na kapiju srednje škole da sazna šta se dogodilo.

- Ako danas odlaze sa paralizujućim sprejom, sutra-prekosutra ćemo čuti za noževe, kakvo obezbeđenje ovde imaju? Sutra, prekosutra mogu da ih poubijaju - rekla je jedna zabrinuta majka.

- Treba mi neko da dođe i kaže šta se desilo, a ne da me drže na kapiji -  dodao je jedan otac.

Do škole su došli i roditelji tinejdžera koji je poprskao nadražujuće materije. Njegov otac tvrdi da se on samo branio.

- Oko 20 mladića je došlo oko njega, svi su iz te škole, i počeli da ga hvataju, guraju, pljuju, šamaraju. Bacali su ga, udarali pesnicama, nogama... Dete se diglo sa zemlje, imalo je sprej koji sam mu dao jer živimo u naselju gde ima pasa - rekao je dečakov otac.

Lekari su stručno procenili 33 učenika. Deca su se žalila da ih peku grlo i oči i da ne mogu normalno da dišu.

- Imali su respiratorne poremećaje kao što su kašalj i osećaj nedostatka vazduha. Pregledale su ih kolege, odrađene su analize -  rekao je Denis Tanesku, šef bolnice "Mari Kiri".

Kako se navodi, 16 srednjoškolaca ostalo je hospitalizovano u bolnici "Grigore Aleksandresku".

Navodno, iritirajući gas je korišćen u prilično značajnoj količini i simptomi su se pojavili za vrlo kratko vreme.

Policija je podnela krivičnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, nošenja ili neovlašćenog korišćenja opasnih predmeta i udaranja ili drugog nasilja. Status učenika dozvoljava najviše ukor ili prebacivanje u drugi razred.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija