• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.02.2024

09:29

Spremite se! Bugarin upozorio Brisel zbog Ukrajine, seljaci su prvi osetili šta dolazi, a Amerika - videćete!

Shutterstock

Vesti

Spremite se! Bugarin upozorio Brisel zbog Ukrajine, seljaci su prvi osetili šta dolazi, a Amerika - videćete!

Podeli vest

Sukob u Ukrajini najjače je pogodio Evropu i kontinent će sam morati da se nosi sa posledicama krize jer je Amerika zauzeta drugim stvarima, smatra bugarski ekonomista Kuzman Ilijev.


- To se vidi po žestokim protestima koji potresaju prestonice u Staroj Evropi. Poljoprivrednici su izašli na protest i odmah su se pojavili analitičari koji su rekli: 'Oni plaču zbog ukidanja subvencija'. Ispade kao da su sebični - rekao je on.

Međutim, kako je dodao, oni su zaboravili da ti poljoprivrednici hrane Evropu.

- Oni čine Evropu stabilnijim mestom, jer danas više ne govorimo o energetskoj diversifikaciji, o mogućnosti uvoza i izvoza. Globalna trgovina je pretrpela veliki udarac zbog politike - ocenio je Ilijev.

On je podsetio zašto poljoprivrednici protestuju: države hoće da ukinu subvencije i poreske olakšice za njih, a u isto vreme izdvajaju za Ukrajinu 50 milijardi dolara.

- Evropa će plaćati cenu za Ukrajinu, to je jasno. SAD su već zauzete Bliskim istokom, pomažu Izraelu. Takođe se suočavaju sa ozbiljnim izazovima zbog jačanja Kine i napetosti u Južnom kineskom moru. Prema tome, Evropa će morati da preuzme brige na sebe i plati ogroman ceh. Dodajte na to i Evropski zeleni dogovor koji jednostavno uništava evropskog proizvođača. Uništavaju poljoprivrednike širom Evrope i postavljaju neke sumanute kriterijume - rekao je Ilijev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija