• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2024

16:09

A od Putina - "aurus"! Blago Kim Džong Unu kad ima ovakvog saveznika! (VIDEO)

Shutterstock, Reuters

Vesti

A od Putina - "aurus"! Blago Kim Džong Unu kad ima ovakvog saveznika! (VIDEO)

Podeli vest

Severnokorejskom lideru Kim Džong Unu jako se dopao ruski "aurus" kada je bio u Rusiji, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, objasnivši da je to bio razlog zbog čega mu je Moskva poklonila ovaj automobil ruske proizvodnje za ličnu upotrebu.

- Putin mu je sam lično pokazao ovaj automobil, i on se, kao i mnogima, i njemu dopao - prokomentarisao je portparol Kremlja.

Kim Džong Un je, prema pisanju severnokorejskih medija, dobio automobil na poklon od Putina 18. februara. Sestra Kim Džong Una je, prilikom primanja poklona, izjavila da ovaj potez ukazuje na prijateljske odnose dvojice lidera. 

Ruski brend "aurus" je izbor predsednika Putina već nekoliko godina. Opremljen je po najvišim standardima zaštite, blindiran sa svih strana, a ruski predsednik ga sa ponosom predstavlja kao pravo remek-delo domaće automobilske industrije. 

Govoreći o odnosima sa Severnom Korejom, Peskov je danas kratko dodao da Moskva planira da nastavi da razvija odnose sa Pjongjangom. 

- Severna Koreja je naš sused, naš bliski sused, mi nameravamo da razvijamo i razvijaćemo naše odnose sa svim susedima, uključujući i Severnu Koreju - rekao je. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija