• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.02.2024

07:41

Zašto je ovo uradio?! Tramp se oglasio o haosu u Rusiji, pa saopštio uznemirujuće vesti za Ameriku!

Reuters/shutterstock

Vesti

Zašto je ovo uradio?! Tramp se oglasio o haosu u Rusiji, pa saopštio uznemirujuće vesti za Ameriku!

Podeli vest

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da smatra da je preminuli ruski opozicionar Aleksej Navaljni bio hrabar, ali da nije trebalo da se vrati u Rusiju.

- Navaljni je bio veoma hrabar. Mogao je da ostane van zemlje. Iskreno, verovatno bi bilo mnogo bolje da se držao podalje i pričao van zemlje umesto da se vrati, jer su ljudi mislili da bi to moglo da se desi i desilo se. I to je užasna stvar - rekao je Tramp tokom intervjua u gradskoj većnici u Južnoj Karolini.

Tramp je dodao da se situacija slična ruskoj događa i u SAD, te da se on suočava s krivičnim gonjenjima, iako je vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, prenosi Rojters.

Donald Tramp prethodno je rekao da ga je smrt Alekseja Navaljnog ''učinila svesnim'' šta se dešava u SAD, ali nije nikome direktno pripisao odgovornost za smrt ruskog opozicionara.

Uprkos tome što su predsednik SAD Džozef Bajden i drugi bivši predsednici, kao i najviši članovi američkog Kongresa direktno okrivili ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt Navaljnog u zatvoru na severu Rusije, Tramp to nije učinio.

Dok je bio predsednik, Tramp je, prema navodima Rojtersa, izrazio divljenje Putinu.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.
Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio "najžešći domaći protivnik" predsednika Rusije Vladimira Putina.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija