• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.02.2024

11:00

Dve stvari mogu da donesu mir Ukrajini! Orban otkrio scenarije, pa pokopao Kijev: Niko u Evropi više ne veruje...

Reuters

Vesti

Dve stvari mogu da donesu mir Ukrajini! Orban otkrio scenarije, pa pokopao Kijev: Niko u Evropi više ne veruje...

Podeli vest

Niko u Evropi ne veruje u pobedu Ukrajine, a postizanju mira u toj zemlji mogu da doprinesu političke promene nakon izbora za Evropski parlament i predsedničkih izbora u SAD, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku frakcije vladajuće partije "FIDES-Mađarske građanske unije", prenosi list Magjar nemzet.

Kada je reč o prognozama međunarodne situacije u skorijoj budućnosti, naveo je da se sukob u Ukrajini neće završiti, a opterećenje za Evropu će rasti jer će se u Americi smanjiti finansijska podrška Ukrajini zbog sporova oko predsedničkih izbora.

- Plaća se ogromna cena u politici za podršku Ukrajincima. Poljoprivrednici podižu bune po celoj Evropi i niko ne veruje u pobedu Ukrajine - rekao je Orban u obraćanju poslanicima na jezeru Balaton gde se održava dvodnevni sastanak mađarskog parlamenta.

Prema informacijama lista, Orban je podvukao da su promene neophodne u rukovodstvu Evropske unije i istakao da one mogu da se dogode nakon izbora u Evropskom parlametu koji su planirani za jun.

Mađarski premijer je naglasio da je pobeda na izborima za Evropski parlament moguća. Pritom, on nije samo imao u vidu jačanje pozicija partije FIDES već i drugih desničarskih partija.

Dodao je da ne samo u Briselu, već i u Vašingtonu ove godine može doći do promena i da to može da donese mir u Evropi.

Orban ne krije da želi pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama i nada se da će on pomoći da se okonča sukob u Ukrajini.

- Za devet meseci ćemo biti jači nego sada - izjavio je Orban predviđajući pobedu Trampa, koga smatra svojim političkim saveznikom i sa kojim je uspostavio dobre odnose.

Orban je ranije više puta izjavljivao da smatra da u pregovorima o Ukrajini trebalo bi da učestvuju ne samo Ukrajina i Rusija, već i Sjedinjene Američke Države, koje pružaju najveću finansijsku i vojnu podršku Kijevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija