• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.02.2024

08:00

Na pragu smo velikog rata?! NATO presekao, šalju F-16 na Rusiju?!

Shutterstock

Vesti

Na pragu smo velikog rata?! NATO presekao, šalju F-16 na Rusiju?!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u intervjuu za Radio Sloboda da će Ukrajina, kada dobije borbene avione F-16, imati pravo na samoodbranu.

To uključuje i mogućnost napada na legitimne vojne ciljeve van teritorije Ukrajine.

Upitan kada će Ukrajina moći da primi borbene avione F-16, Stoltenberg je rekao da ne može reći tačan datum. On je ponovio da svi saveznici Ukrajine žele da ratni avioni budu tamo što je pre moguće, ali je napomenuo da će efekat upotrebe F-16 biti jači ako piloti budu dobro obučeni, a posade za održavanje i drugo pomoćno osoblje dobro pripremljeni.

„Što pre stignu, to bolje“

„Tako da mislim kako treba slušati vojne stručnjake da bismo znali kada će saveznici biti spremni da počnu slanje i isporučivanje F-16. Što pre, to bolje“, primetio je on. On je napomenuo da svaka članica vojne alijanse ima pravo da odluči hoće li Ukrajini isporučiti avione F-16.

On je podsetio da saveznici imaju različite politike. On je rekao da je Ukrajina izložena agresiji i ima pravo na samoodbranu, što uključuje i napad na legitimne vojne ciljeve koji se nalaze na teritoriji Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija