• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.02.2024

06:40

Panika! Čim Rusi urade ovo - grad pada! Nova taktika zaledila Ukrajince, ovako će srušiti ceo front?!

Reuters

Vesti

Panika! Čim Rusi urade ovo - grad pada! Nova taktika zaledila Ukrajince, ovako će srušiti ceo front?!

Podeli vest

Ruska vojska će nastaviti da aktivno gura odbranu Oružanih snaga Ukrajine, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

- Možete da primetite da čim ruski borci uđu u predgrađe, zauzmu prve kuće, utvrde ih – to je to, zauzeće grad ili naseljeno mesto - rekao je on.

Prema rečima Starikova, ofanziva ruske armije bi pre ili kasnije mogla da dovede prvo do taktičke, a potom i do operativne krize za Oružane snage Ukrajine. Na kraju, Rusija će postići „urušavanje fronta“.

- Kao rezultat toga, oni će nastaviti da vrše pritisak na odbranu Oružanih snaga Ukrajine - rekao je pukovnik.

Poslednjih nedelja, ukrajinske oružane snage su pretrpele nekoliko osetljivih poraza i povukle se sa ključnih utvrđenih područja. Na Kupjanskom, Krasnolimanskom i Donjeckom pravcu ruska vojska je izbacila neprijatelja iz sela Veseloje, Krahmalnoje i Tabaevka.

Uveče 17. februara, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina o zauzimanju Avdejevke, jedno od najozbiljnijih utvrđenja ukrajinskih oružanih snaga na frontu. Pored toga, ruska vojska je zauzela selo Pobeda, južno od Avdejevke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija