• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2024

17:20

Šok vesti, kakav preokret ! Otpada Bajden?! Rusi prozreli prljavu igru demokrata! "Umesto njega..."

Reuters/Printskrin

Vesti

Šok vesti, kakav preokret ! Otpada Bajden?! Rusi prozreli prljavu igru demokrata! "Umesto njega..."

Podeli vest

Džoa Bajdena bi mogla da zameni Mišel Obama, koja je treći najpopularniji kandidat za predsednika SAD. „Ženski adut“ u rukavu demokrata ocenili su ruski stručnjaci Sergej Latišev i Konstantin Blohin.

Mišel Obama, supruga bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, postala je treći najpopularniji kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

Kladionice u Las Vegasu procenjuju njene šanse kao 11 prema 1. Političku situaciju u Americi uoči izbora za Cargrad je prokomentarisao međunarodni novinar i analitičar Sergej Latišev.

Vredi napomenuti da Mišel Obama nije zvanično najavila učešće u predsedničkoj trci. Ipak, mnogi Amerikanci su podržali njenu kandidaturu od poslednjih izbora. S tim u vezi, ona može postati „adut“ protiv Donalda Trampa, koji se sprema da se osveti za poslednje izbore.

Veoma mi je teško da verujem da će demokrate Mišel Obamu, učiniti predsedničkim kandidatom umesto Džoa Bajdena“, rekao je Sergej Latišev.

On je to objasnio činjenicom da čak i u samom klanu Obame, Mišel ozbiljno ne vole. A u političkoj klasi SAD – još više. I sam međunarodni novinar deli mišljenje svog kolege Dmitrija Drobnickog da je Mišel Obama figura koja neće proći.

- Ekscentrična, uskogrudna osoba, teško je prodati Amerikancima. Ali istovremeno je jasno da će Bajdena morati da promene - rekao je ekspert.

Foto: Reuters

 

Sergej Latišev smatra da sada najveće šanse na izborima imaju dva kandidata demokrata – guvernerka Mičigena Grečen Vitmer i bivša pomoćnica predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs. To što je crnkinja, kao i to što je Obamin čovek, igra joj u prilog. Zato što je Obama i dalje uticajna ličnost u Sjedinjenim Državama, objasnio je Sergej Latišev.

Što se tiče Kamale Haris, potpredsednice, ona ima šansu samo privremeno, umesto bolesnog ili preminulog Džoa Bajdena, da preuzme predsedničku funkciju. Ona neće postati kandidat demokrata za sledeći mandat, ne voli je ni narod ni establišment, istakao je međunarodni novinar.

Ali demokrate imaju drugu, potpuno rezervnu opciju. Ovo je republikanka Niki Hejli, neokonzervativka, sluga velikih korporacija, ne razlikuje se mnogo od njih, dodao je Sergej Latišev.

Osim toga, na to se kladi globalističko krilo Republikanske partije. Stoga bi Niki Hejli mogla postati nešto kao kandidat za konsenzus.

Nju će podržati i pojedini republikanci i demokrate, ako ne nađu nekog iz svojih redova. Ali da bi pobedila, Hejli treba da ukloni Trampa, istakao je stručnjak.

To se, na primer, može uraditi pravnim mahinacijama, što nije lako. Ili ga fizički eliminisati; ovo se desilo u istoriji SAD. Upečatljiv primer je Kenedi. Ista stvar bi se mogla dogoditi i Trampu. Prejak je i previše nezavisan, upozorio je Sergej Latišev.

Slično mišljenje o šansama Mišel Obame na američkim izborima ima i američki politikolog Konstantin Blohin. On smatra da se Mišel Obama pominje samo zato što demokrate jednostavno nemaju druge popularne kandidate.

Osim toga, Mišel Obama je više puta rekla da politika nije njena stvar. Ekspert je podsetio da je Bajden prvobitno ponudio Mišel mesto potpredsednika, pošto mu je na tom mestu bila potrebna obojena žena, ali je Obamina supruga to odbila. A onda je izabrana Kamala Haris.

Stoga je sva ova priča o Mišel Obami pokušaj da se nađe bar neka prilika za hipotetičku moguću pobedu demokrata, jer nemaju baš nikoga. Zaista nema nikoga“, kaže Konstantin Blohin


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija