• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/newsweek/kurir

25.02.2024

15:10

(VIDEO) Strašan udar za Rusiju! Ovaj snimak će dugo proučavati! Dronovima upali u hangare i spržili oružje vredno milione!

printscreen/twitwer

Vesti

(VIDEO) Strašan udar za Rusiju! Ovaj snimak će dugo proučavati! Dronovima upali u hangare i spržili oružje vredno milione!

Podeli vest

Rusija je ostala bez vojne opreme vredne "milione" nakon ukrajinskg napada dronovima na skladište u Donjeckoj oblasti.

Njuzvik prenosi da su o napadu izvestili Telegram kanali.

Navodi se da je ukrajinska udarna jedinica Bulava uništila dva tenka T-72, protivavionske topove S-60, pešadijsko oklopno vozilo BMP-3, terenska vozila Ural-4320.

Uništen je i retki BMPT, poznat i kao "Terminator", oklopno vozilo osmišljeno da prati tenkove tokom bitke.

Prema ukrajinskom Telegram kanalu koji je objavio snimak napada iz perspektive drona on se dogodio u selu Staromlinivka.

 

 

Tu je navedeno i da je ukrajinska vojska koristila dronove koji koštaju 200.000 hrivnji (oko 5.216 dolara) i njima spalila "desetine miliona vrednu neprijateljsku opremu".

- Pogledajte kako pilot profesionalno i sistematski uleće u hangar i bira koju će opremu da uništi. Kao rezultat toga, ceo hangar je potpuno izgoreo - navodi se u objavi.

Rob Li, viši saradnik američkog Instituta za istraživanje spoljne politike, napisao je u postu snimka na društvenoj mreži X da su "jeftine mreže verovatno mogle da spreče ove gubitke".

Njuzvik nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost video snimka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija