• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2024

11:20

(VIDEO) Najstrašniji snimak iz Ukrajine! Rusi napravili masakr dronovima! Počela odsudna bitka u Zaporožju, Rabotino sravnjeno sa zemljom!

RT printscreen

Vesti

(VIDEO) Najstrašniji snimak iz Ukrajine! Rusi napravili masakr dronovima! Počela odsudna bitka u Zaporožju, Rabotino sravnjeno sa zemljom!

Podeli vest

U naselju Rabotino u Zaporožju vode se žestoke borbe, inicijativu ima ruska vojska, rekao je za RIA Novosti Vladimir Rogov, šef zaporožskog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

- Rabotino je postalo jedno od najžešćih tačaka na liniji fronta u Zaporožju. Sada se tamo vode žestoke borbe, uključujući i centar sela. Inicijativa je u rukama ruskih boraca, plus postoji podrška artiljerije i fronta avijacije - rekao je on.

Kako je Rogov primetio, neprijatelj pruža žestok otpor, a ruske i ukrajinske snage sa obe strane koriste mnogo dronova, kao i artiljerija.

Rad ruskih dronova u naselju Rabotino možete videti na snimku ispod:

 

Prema rečima ROgova, ukoliko se ukrajinske oružane snage isteraju iz Rabotina i likvidira rabotinska izbočina, biće zbrisani svi rezultati koje je ukrajinska vojska postigla tokom cele takozvane kontraofanzive, pokrenute u regionu Zaporožja u junu prošle godine.

Tri dana ranije Rogov je za RIA Novosti rekao da ukrajinske trupe bacaju sve više snaga na Rabotino, pokušavajući da zadrže ovo simbolično važno naselje.

Ministarstvo odbrane Rusije je dan ranije izvestilo da su jedinice grupe trupa Dnjepar, u saradnji sa artiljerijom, nanele složenu vatrenu štetu jedinicama 65. i 118. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Rabotino i Verbovoe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija