• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.02.2024

14:25

Ruski crni gusari uništili treći "abrams"? U Kremlju samo odmahnuli glavom: Gore kao i sva druga tehnika!

Shutterstock/Twitter

Vesti

Ruski crni gusari uništili treći "abrams"? U Kremlju samo odmahnuli glavom: Gore kao i sva druga tehnika!

Podeli vest

Ruska vojska je na ukrajinskom frontu nvodno je uništila već tri američka tenka "M1 Abrams", s tim što je potvrđeno uništenje jednog tenka i to u blizini Avdejevke.

Prvi "abrams" spaljen severozapadno od Avdejevke. Ukrajinci su ga koristili u sastavu svojih oklopnih grupa za kontranapade.

- Goreo je kao buktinja. Prvo su ga  pogodili kamikaze-dronom u zadnji deo korpusa, a usledio je udar bacača granata, tačno ispod kupole - ispričali su prisutni vojnici.

Snimci zapaljenog "Amerikanca" brzo su se razišli po internetu.

- Abrams gori, na bojnom polju prepunom kratera od bombi i raketa. Plamen i oblaci dima kuljaju iz njegovog oklopa - samo su neki od opisa.

Otkrio ga je ruski izviđački dron "orlan" i pratio njegovo kretanje ulicama naselja Berdiči. Odatle je tenk krenuo ka Stepovom, pravo prema ruskim položajima. Tu su ga razneli.

Prvi "abrams" su uništili borci jedinice "Crni hrabri gusari".

 

 

Ubrzo su stigli izveštaji o drugom, a potom i trećem uništenom tenku, ali za sada nema potvrde ove vesti.

Čim su se pojavile informacije da je 31 američki tenk isporučen Nemačkoj za prebacivanje Oružanim snagama Ukrajine, Ministarstvo odbrane RF podelilo je trupama brošuru sa instrukcijom za uništavanje "abramsa".

O svemu se oglasio i potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Naši vojnici su od samog početka govorili da će ovi tenkovi goreti kao i ostali, ali generalno, kao što znamo iz dnevnih izveštaja ministarstva odbrane, ovo je svakodnevni, sistematski, profesionalan i nesebičan rad naše vojske koja demilitarizuje Ukrajinu, i to rade svaki dan - rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li je Kremlj video snimak zapaljenog tenka "abrams".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija