• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tv zvezda

20.03.2024

10:13

(VIDEO) Herojski potez ruskih specijalaca, Ukrajincima ispred nosa ušli u "abrams" i sve snimili! Neverovatna akcijia grupe Centar!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Herojski potez ruskih specijalaca, Ukrajincima ispred nosa ušli u "abrams" i sve snimili! Neverovatna akcijia grupe Centar!

Podeli vest

Ruski specijalci su uspeli da uđu u američki tenk "abrams" koji je onesposobljen, ali ne i uništen u zoni specijalne operacije i izvade njegove delove kako bi ih proučili specijalisti u Moskvi.

"Anatomiju" prekomorskog oklopnog vozila zabeležila je kamera na šlemu jednog od boraca. Objektiv je uhvatio mehanizme sistema za upravljanje vatrom, uređaje za posmatranje i borbenu opremu. Odvažan upad izveli su specijalci grupe Centar. Odlučili su da deluju brzo, ne čekajući mrak.

- Zbog naše arogancije, da tako kažem. Ekstremno smo jurili od kuće do kuće, oko 30 do 50 metara, samo smo uleteli u nju, da vidimo šta je unutra, da izvučeno uzorke opreme i da odnesemo. Zadatak je postavljen i mi smo ga izvršili - rekao je viši obaveštajac sa pozivnim znakom "Izaj" i dodao:

 

 

- Nacionalisti su, čim su primetili naše borce, počeli da pucaju, a delovao je i neprijateljski minobacač. Grupa za pokrivanje otvorila je jaku vatru na militante. Ovaj "abrams" je drugi od četiri američka tenka uništena u zoni Severnog vojnog okruga. Pogođen je u selu Berdiči kod Avdejevke. Tenk je snimio operater FPV drona sa pozivnim znakom "Falcon".

 

 

Ovo je drugi od četiri uništena američka tenka, koji se u Vašingtonu smatraju najboljim na svetu. Sada je ukrajinskim nacionalistima ostalo 27 takvih borbenih vozila. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija