• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.03.2024

18:05

Od reči do reči! Objavljen snimak o planiranom napadu na Krimski most: Poslušajte zaveru koju su kovali nemački oficiri (AUDIO)

Tanjug/AP

Vesti

Od reči do reči! Objavljen snimak o planiranom napadu na Krimski most: Poslušajte zaveru koju su kovali nemački oficiri (AUDIO)

Podeli vest

Glavna urednica medijske grupe Rossiia Segodnia i televizijskog kanala RT Margarita Simonian objavila je audio snimak razgovora visokih oficira Bundesvera o napadu na Krimski most raketama Taurus.

Snimak u trajanju od 38 minuta i 13 sekundi objavljen je na njenom Telegram kanalu.

Simonjan je ranije u petak na društvenoj mreži VKontakte objavila ceo tekst razgovora nemačkih oficira o tome „kako će bombardovati Krimski most“. Razgovoru, koji je vođen 19. februara, prisustvovali su načelnik odeljenja za operacije i vežbe Komande Vazduhoplovstva Bundesvera Frank Grefe, inspektor Bi-Bi-Sija Ingo Gerharc i zaposleni u vazdušno-operativnom centru Svemirske komande Bundesvera Fenske i Frosted.

Sagovornici su, između ostalog, predložili da se cela operacija podeli na faze i da se obrate Velikoj Britaniji za pomoć u planiranju. Jedan od oficira je takođe rekao da bi rakete Taurus mogle biti korišćene za napad ako bi se upotrebio francuski lovac Rafale .

Osim toga, tokom razgovora, nemačka vojska je pokušala da pronađe način da napadne most, a da Nemačku ne učini stranom u sukobu. Jedna od opcija je obuka Ukrajinaca.
Kako je Simonjan primetila, oficiri Bundesvera su takođe pominjali američku i britansku vojsku, „nehajno razgovarajući o tome da su one već duže vreme direktno uključene u sukob“.

Prošlog utorka, nemački kancelar Olaf Šolc najavio je da Nemačka neće prebacivati krstareće rakete dugog dometa Taurus Ukrajini . On je ovu izjavu dao nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron najavio stvaranje još jedne, devete, koalicije za pomoć kijevskom režimu – za snabdevanje raketama srednjeg i dugog dometa.

Šolc je kasnije objasnio da je Berlin odbio da ove granate prebaci u Kijev , pošto su mogle da stignu do Moskve . Prema njegovim rečima, za kontrolu upotrebe Taurusa bilo bi neophodno poslati nemačko vojno osoblje u Ukrajinu, ali je to isključeno.

Istovremeno, prošle nedelje Bundestag je podržao nacrt rezolucije koji je predstavila vladajuća koalicija o snabdevanju Ukrajine oružjem dugog dometa za uništavanje strateških ciljeva u ruskoj pozadini. U dokumentu se direktno ne pominju Bikovi, ali, kako je rekla šefica Odbora za odbranu Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman, njoj je očigledno da se na njih mislilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mask tuži osnivače Open AI jer su prekršili ugovorne sporazume
Planeta

Mask tuži osnivače Open AI jer su prekršili ugovorne sporazume

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask podneo je pred sudom u San Francisku tužbu protiv kalifornijske kompanije Open AI, njenih suosnivača Sema Altmana i Grega Brokmana i pridruženih entiteta, navodeći da su tuženi prekršili svoje ugovorne sporazume u kojima se navodi da će razvijati veštačku inteligenciju (AI) u korist čovečanstva.

01.03.2024

17:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija