• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.03.2024

09:46

"Da li kancelar laže?" Nemački mediji urnisali Šolca nako što je Rusija objavila šokantne razgovore luftvafea!

AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

"Da li kancelar laže?" Nemački mediji urnisali Šolca nako što je Rusija objavila šokantne razgovore luftvafea!

Podeli vest

Audio snimak razgovora nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most kruži među pripadnicima Bundesvera, piše Velt i ističe da vojnici smatraju da je snimak autentičan.

"Audio snimak kruži po Bundesveru i nekoliko vojnika je u razgovoru za Velt reklo da je on autentičan", navodi se u članku.

I Bild je pisao da mnogo toga sa snimka potvrđuje njegovu verodostojnost.

S druge strane, Fokus piše ovim povodom da nemački kancelar možda laže kada kaže da se rakete "taurus" ne smeju isporučiti Kijevu jer bi to zahtevalo direktno angažovanje stručnjaka Bundesvera.

"Ovo stavlja Šolca u težak položaj. Ranije je on odbacio potencijalnu isporuku raketa 'taurus' Ukrajini zbog toga što bi za njihovo lansiranje bilo potrebno angažovati nemačke stručnjake. S druge strane, oficiri sa snimka pretpostavljaju da Ukrajina može i sama da ih primenjuje", navodi se u tekstu pod naslovom "Da li kancelar laže? Rusija slušala razgovore luftvafea i dovela Šolca u težak položaj".

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je juče objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju "kako da bombarduju Krimski most".

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete "taurus" i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija