• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2024

07:10

Rusi digli uzbunu! Znate li šta Makron planira za 7. mart?! Nije ni svestan kakvo iznenađenje ga čeka! "Tamo će svi..."

Shutterstock, Reuters

Vesti

Rusi digli uzbunu! Znate li šta Makron planira za 7. mart?! Nije ni svestan kakvo iznenađenje ga čeka! "Tamo će svi..."

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron na predstojećem sastanku 7. marta sa liderima francuskih političkih partija može da razgovara o slanju trupa u Ukrajinu, ali neće dobiti podršku, rekao je za RIA Novosti doktor političkih nauka, profesor Ruske akademije nauka Aleksandar Gusev.

Ranije je Figaro objavio da će Makron 7. marta razgovarati o situaciji u Ukrajini sa liderima francuskih političkih partija.

- Makron je, zapravo, upao u zamku sopstvenog rasuđivanja. Pitanje slanja vojske u Ukrajinu biće razmotreno, ali neće naći podršku među političkim partijama - rekao je Gusev.

Prema ekspertu, i sam francuski lider razume da „neće dobiti podršku među liderima političkih partija ni pod kojim okolnostima“, ali nema kuda da ide: ako Makron ne razgovara sa njima o slanju trupa u Ukrajinu, onda će „njegovi zaključci biti bezvredni."

"Tamo u Francuskoj postoje prilično ozbiljni levičarski pokreti - Žan-Lik Melanšon, naravno, ni pod kojim uslovima neće podržati ovu ideju. Postoje ozbiljni desni pokreti - Marin Le Pen, koja će kategorički prigovoriti na takvu konstataciju problema - zaključio je on.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da se EU složila da stvori „devetu koaliciju za duboke udare“ – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Ubrzo nakon Makronovih izjava, brojni lideri zemalja NATO- a i Evropske unije izjavili su da ne planiraju da šalju vojsku u Ukrajinu. Istu izjavu dao je i američki Stejt department, pozivajući se na predsednika Džoa Bajdena. Istovremeno, zvaničnik Stejt departmenta Metju Miler je naglasio da će svaka zemlja sama odlučiti da li će poslati vojno osoblje u Ukrajinu, a šef Pentagona  Lojd Ostin je rekao da poraz Ukrajine u aktuelnom sukobu preti vojnim sukobom NATO-a i Rusije.
Makron, koji je bio na udaru kritika zbog toga što je govorio o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu, kasnije je rekao da su njegovi komentari o sukobu pažljivo razmotreni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija