• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.03.2024

12:40

Nemački general šokirao Kijev! Rusija nanišanila ogroman grad, Avdejevka je ništa u odnosu na ovo!

Shutterstock/TV Zvezda.ru printscreen/Telegram

Vesti

Nemački general šokirao Kijev! Rusija nanišanila ogroman grad, Avdejevka je ništa u odnosu na ovo!

Podeli vest

Nakon zauzimanja Avdejevke, sledeća meta ruske vojske biće Harkov, rekao je bivši predsednik Vojnog komiteta NATO-a, penzionisani general Bundesvera Harald Kujat u intervjuu za Jutjub kanal "Die Veltvoche".

- Sada su uzeli Avdejevku, ovo je velika prednost. Sledeći cilj je Harkov - tvrdi on.

Kujat je svoju pretpostavku objasnio činjenicom da ruska armija trenutno vodi aktivna dejstva u pravcu Kupjanska. On je takođe dodao da je nakon svih pretrpljenih gubitaka situacija Oružanih snaga Ukrajine postala izuzetno teška.

- Sada Ukrajina više nije u stanju da vodi kopnenu ofanzivu i borbena dejstva. Premalo je ukrajinskog vojnog osoblja na liniji fronta dugoj više od hiljadu kilometara - zaključio je general.

Ruske oružane snage su tokom protekle nedelje oslobodile nekoliko naselja u DNR: Pobeda, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje. Petrovskoje se nalazi pet kilometara severozapadno od Avdejevke , koju su ruske trupe oslobodile 17. februara.

Početkom februara, ministar odbrane Sergej Šojgu je na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi. On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudne mobilizacije kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija