• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2024

05:30

Planetarni kolaps! Upravo potvrđene najgore vesti: Napadnuta veza Evrope, Azije i Afrike, posledice su stravične!

Shutterstock

Vesti

Planetarni kolaps! Upravo potvrđene najgore vesti: Napadnuta veza Evrope, Azije i Afrike, posledice su stravične!

Podeli vest

U Crvenom moru su pokidana četiri komunikaciona kabla između Evrope, Azije i Afrike, javlja "HGC Global Communications Limited."

„Ozbiljnost incidenta na Crvenom moru: Od više od 15 podmorskih kablova u Crvenom moru, 4 od njih (Seacom, TGN, AAE-1, EIG) su presečena, što procenjujemo da utiče na 25 odsto saobraćaja“, navodi se u saopštenju. 

Kompanija napominje da je već preduzela mere ublažavanja i razvila sveobuhvatan plan za preusmeravanje pogođenog saobraćaja.

Ranije je izraelska ekonomska publikacija Globes pisala da su u Crvenom moru oštećena četiri podmorska kabla koja povezuju Evropu, istočnu Aziju, Afriku i nekoliko arapskih zemalja, ali tada je list naveo da je šteta „mala” jer to nisu jedini kablovi u region.

Član Politbiroa Ansar Alah Huzam al-Asad rekao je za RIA Novosti da Jemen nije oštetio ove komunikacione sisteme između Evrope i Azije, a izjave o suprotnom nazvao je insinuacijama.

Ministarstvo komunikacija Huta kasnije je saopštilo da pokušava da zaštiti podmorske kablove od svih mogućih rizika i da bi zainteresovanim stranama moglo ponuditi sredstva za njihovu popravku ili održavanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija