• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2024

23:30

Strava i užas! Najava Maska zaledila Ameriku: Rušenje Kula bliznakinja je ništa, sledi nešto mnogo gore!

AP/epa/shutterstock

Vesti

Strava i užas! Najava Maska zaledila Ameriku: Rušenje Kula bliznakinja je ništa, sledi nešto mnogo gore!

Podeli vest

Stvaraju se uslovi za nešto "mnogo gore" od napada 11. septembra 2001. godine, poručio je Ilon Mask, reagujući na vesti da je Pogranično-poreska služba (CBP) administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena odobrila letove sa stotinama hiljada nelegalnih migranata.

Podsetimo, usred tužbe Centra za studije o imigraciji otkriveno je da je 320.000 ilegalnih migranata dospelo na 43 aerodroma širom SAD, u periodu između januara i decembra 2023. godine, dok advokati CBP odbijaju da otkriju o kojim se lokacijama radi, tvrdeći da bi "zluradi akteri" mogli da iskoriste "operativnu ranjivost" organa vlasti na tim aerodromima.

- Ova administracija istovremeno uvozi birače i stvara pretnju po nacionalnu bezbednost od neproverenih ilegalnih imigranata. Velika je verovatnoća da se postavljaju temelji za nešto mnogo gore od 11. septembra. Samo je pitanje vremena - poručio je Mask na Iksu (nekadašnji Tviter).

Stranci koji ne mogu legalno da uđu u SAD koriste aplikaciju "CBP Van" da podnesu zahtev za odobrenje letenja u SAD i dobiju privremen humanitarni otpust na aerodromima na koje stignu.

Ovaj uslovni otpust podrazumeva migranti mogu da ostanu u SAD dve godine bez dobijanja legalnog statusa, a u međuvremenu imaju pravo na radnu dozvolu.

Zemlje čiji građani imaju pravo na prijavu su Kuba, Haiti, Venecuela, Nikaragva, El Salvador, Gvatemala, Honduras, Kolumbija i Ekvador.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Bačena je! Jezivo rusko oružje razara Ukrajinu! NATO nema rešenje, Kijev krvari - da li je došao kraj?!
ODBRANA NE POSTOJI

(VIDEO) Bačena je! Jezivo rusko oružje razara Ukrajinu! NATO nema rešenje, Kijev krvari - da li je došao kraj?!

Nakon nekoliko izveštaja ruskih i zapadnih izvora da su ruske snage koristile hipersoničnu krstareću raketu "cirkon" u operacijama u Ukrajini, predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini 29. februara potvrdio da je ova raketa doživela svoje prvo borbeno lansiranje, izveštava časopis specijalizovan za vojna pitanja "Militari voč".

05.03.2024

22:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija