• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.03.2024

16:30

Velika munja u Kanadi pogodila avion u letu (VIDEO)

Printscreen "X"

Vesti

Velika munja u Kanadi pogodila avion u letu (VIDEO)

Podeli vest

Boing 777 kompanije AIR CANADA udario je u nedelju ogroman udar groma ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Vankuver u Kanadi.

U trenutku udara u avionu je bilo 400 ljudi koji su leteli iz Vankuvera za London.

Incident, koji je na video snimku snimio jedan od posmatrača na zemlji, nije rezultirao žrtvama, a avion je uspeo da nastavi let i sleće kako je planirano na londonski Hitrou, piše The Daili Mail. Grom je udario u avion i nastavio put ka zemlji.

Više od polovine udara groma u avionima dešava se između marta i jula, a udari groma su najčešći kada avion prođe kroz oblake dok se penje ili spušta. Temperatura munje je skoro 30.000 stepeni Celzijusa, ili tri puta toplija od površine sunca.

Uprkos retkosti, zabeleženo je devet avionskih nesreća koje se pripisuju munjama. Sedam od ovih oborenih aviona su bili komercijalni avioni, a druga dva vojni avioni.

 

 

Većina ovih nesreća uključivala je letelice na malim visinama tokom poletanja ili spuštanja. Najgora od ovih nesreća bila je LANSA let 508 1971. godine, u kojoj je poginula 91 od 92 osobe u avionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija