• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2024

09:10

(VIDEO) Drama u Rusiji! Invazija na dan izbora?! Brutalan manevar vojske, shvatili šta Ukrajinci rade i pustili ih, a onda...

Printscreen/X, Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Drama u Rusiji! Invazija na dan izbora?! Brutalan manevar vojske, shvatili šta Ukrajinci rade i pustili ih, a onda...

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine pokušale su da napadnu Belgorodsku oblast i poražene su, piše ruski ratni dopisnik Evgenij Podubni.

Podubni navodi da su ukrajinske snage planirale da izvrše ofanzivu u Belgorodskoj oblasti za neposredno pre ili za vreme ruskih predsedničkih izbora.

- Na spoju Harkovske i Sumske oblasti, u pravcu Grajvoronska, komanda Oružanih snaga Ukrajine rasporedila je jedinice specijalnih snaga GUR-a „Artan“. Odred je dobio oklopna vozila, artiljeriju i pešadiju, 5 tenkova i samohodnih topova, višecevne raketne bacačke i više od 10 borbenih vozila pešadije i kamiona sa teškim mitraljezima - navodi on.

Prema njegovim tvrdnjama, ukrajinske snage su pokušale da se kamuflirju u zimzelenim šumskim predelima, ali su izviđači grupe, koja je pokrivala državnu granicu, odmah otkrili neprijateljske snage.

 

Ruske snage sačekale su da se borbena formacija formira formira i porazila neprijatelja.

- Uništeno je 5 tenkova, 3 samohodna topa, 1 višecevni raketni lanser, nekoliko kamiona i borbenih vozila pešadije, eliminisano i teško ranjeno 70 pripadnikaOružanih snaga Ukrajine. Takođe, ruske snage su upotrebile i dronove "lancet", a rakete "iskander" pogodile su francuske samohodne topove - otkriva Podubni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija