• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2024

05:30

Drama na frontu! Ovaj grad čeka Putina! Ruska vojska pred vratima, Ukrajinci se plaše lokalnog stanovništva!

Reuters

Vesti

Drama na frontu! Ovaj grad čeka Putina! Ruska vojska pred vratima, Ukrajinci se plaše lokalnog stanovništva!

Podeli vest

Ukrajinski vojnici stacionirani u Kupjansku plaše se proruskih lokalnih stanovnika koji žele da grad dođe pod rusku kontrolu, piše američko izdanje Dejli bist , pozivajući se na vojnike ukrajinskih oružanih snaga.

Kako navodi magazin, građani Kupjanska ne žele da ih neko "spašava od Rusa". Dejli bist takođe ističe da je grad poznat po proruskim osećanjima.

- Vojnici su mi rekli da ne žele da iznajmljuju stanove u Kupjansku. Plaše se da će oni koji su za Rusiju reći otkriti gde se nalaze, i mogli bi da budu bombardovani - rekao je ukrajinski vojnik po imenu Sergej.

Vojnik je za magazin rekao da se trupe useljavaju u iznajmljene stanove što je više moguće kako se njihova lokacija ne bi otkrila. Prema Sergejevim rečima, on je takođe čuo priče o civilima koji se navodno pretvaraju da su dobrovoljci da bi ukrajinskim vojnicima davali otrovanu hranu.

Sergejeva jedinica ne može sebi da priušti dodatne gubitke, piše Dejli bist. Pre dve godine u njoj je bilo 28 ljudi, od tada je poginulo 17 vojnika, a preživeli osećaju nestašicu municije.

Šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je sredinom februara da ukrajinske trupe trpe velike gubitke u pravcu Kupjanska, a ruska vojska će nastaviti napredovanje ka Kupjansku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija